Bistro Mariette
Volledig scherm
PREMIUM
Bistro Mariette © Evert Wouters

RESTOTIP. Bistro Mariette: “Een babbel bij lekker eten en een goed glas wijn”

WilseleDe ster van Bistro Mariette, een relatieve nieuwkomer in het culinaire aanbod van Groot-Leuven, schoot op korte tijd de hoogte in. Hoewel een ster misschien wat ver gaat, mag chef-kok Koen Lienard (53) zich met een eervolle vermelding in de jongste editie van de Gault&Millaugids met recht en rede op de borst kloppen. “Dat hadden we, zeker na een hobbelige start in volle coronalockdown, nooit verwacht,” zegt Karin Merci (52). Hoog tijd voor een bezoekje. Al onze restotips uit Leuven en het Hageland vind je in ons dossier.

  1. Oppositiepartij N-VA beschuldigt Leuvens stadsbestuur van spilzucht: “Waar is het goede rentmeesterschap uit het verleden gebleven?”
    Leuven
    4

    Oppositie­par­tij N-VA beschul­digt Leuvens stadsbe­stuur van spilzucht: “Waar is het goede rentmees­ter­schap uit het verleden gebleven?”

    Gaat de stad Leuven te los om met de portefeuille? Het oordeel van gemeenteraadslid Pieterjan (N-VA) is volmondig ja want uit de jaarrekening blijkt dat de stad Leuven in 2021 een tekort van 7,8 miljoen euro liet optekenen. “Maar ondertussen houdt men vast aan prestigeprojecten zoals een openluchtzwembad aan de Vaartkom”, aldus Vangerven. Schepen van Financiën Carl Devlies (CD&V) wil pas na de commissie Financiën reageren op het oordeel van oppositiepartij N-VA.