RESTORECENSIE Frituur Belgium ***: Een kleine tien minuten frietplezier
LeuvenNu de sluiting van de horeca nog steeds een verplicht nummer is in ons land, blijft afhaal de norm. Hopelijk komt daar snel verandering maar voorlopig zit er niets anders op. In de Week van de Friet kiezen we deze keer eens voor een frituur en wel voor de meest populaire frituur van Leuven volgens Deliveroo: frituur Belgium.
Delen per e-mail
Er zijn zo van die dagen waarop een culinaire verrassing zomaar op je pad komt wandelen. In de Week van de Friet –die nog loopt tot en met 6 december- was dat het geval want plots liep er een bericht binnen van collega EDLL. Sympathiek als ze is, liet ze het volgende optekenen: ‘Of ik bij toeval zin had in frieten en zo ja, of zij die op mijn adres mocht laten afleveren?’ Dat mocht ze en zo kwam het dat we een klein half uur later konden smikkelen van onze Belgische trots. Over het ontstaan van de friet doen vele verhalen de ronde waarvan we in de Week van de Friet graag abstractie maken en bijgevolg houden we het op de versie die we het meest graag geloven: België is het walhalla van de friet. Blijft de vraag: is frituur Belgium –gevestigd in de Kortestraat- het paradijs van de Leuvense friet zoals Deliveroo komt te beweren op basis van het aantal online bestellingen?
Feit is dat je in Leuven hard moet zoeken naar een slechte frituur en frituur Belgium komt alvast één belofte na: op tijd leveren. Niet onbelangrijk want frieten zijn een delicaat voedingsproduct. Eenmaal klaar mag er niet te veel tijd overheen gaan want anders is het van de hond zijn…nu ja, u weet het wel. Conclusie: frituur Belgium levert lekkere frieten af. Collega EDLL liet naast frieten ook stoofvlees, een saté met kruiden, curry ketchup en een blikje frisdrank afleveren. Over die laatste twee valt niets bijzonder te zeggen maar het stoofvlees en de saté verdienen wel enkele woorden. De saté was gebakken zoals het hoort en het stoofvlees was simpelweg lekker. Niet te zout, niet te zoet. Het valt te betwijfelen of frituur Belgium er het eigen vakmanschap heeft voor aangewend maar wie ligt daar echt wakker van als je hongerig ons nationaal gerecht naar binnen werkt?
Boem Patat
Overigens, de liefhebbers van zelfgemaakt stoofvlees kunnen terecht bij frituur Boem Patat. Daar kan je zelfs twee varianten bestellen: normaal of ‘spicy’. In keuze van bijzondere gerechten overtreft Boem Patat frituur Belgium moeiteloos, al heeft frituur Belgium ook wel een specialiteit in huis: friet Julien. Dat gerecht bestaat uit frieten met satékruiden, stoofvleessaus, fijngesneden viandel, gedroogde ajuin en mayonaise. Het lezen van dat laatste woord alleen al was voor mij voldoende om het niet te bestellen via collega EDLL want ik heb sinds mijn jeugd een oprechte aversie tegen de lievelingssaus van de Belgen. Uit goede bron verneem ik evenwel dat friet Julien een topper is bij frituur Belgium. Waarvan akte en daaraan toevoegend: mijn bord was leeg op exact 9 minuten en 22 seconden. Dat is zo ongeveer vier keer sneller als de tijd die de VRT nodig had om afscheid te nemen van televisiemonument Martine Tanghe die maandag voor de laatste keer het journaal presenteerde en gaat genieten van een welverdiend pensioen. Het wil toch iets zeggen…Dank aan Martine voor 42 vakmanschap, dank aan collega EDLL voor de traktatie en dank aan frituur Belgium voor zo’n kleine 10 minuten frietplezier.
ONZE SCORE
Eten: 7/10
Bezorgtijd: 8/10
Prijs/kwaliteit: 7/10
Frituur Belgium
Kortestraat 4 Leuven
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Kessel-Lo Drukkerij Van der Poorten is miK-Klimaatambassadeur 2020: “Als vader van een groot gezin wil ik een propere planeet doorgeven”
Drukkerij Van der Poorten mag zich voortaan miK-Klimaatambassadeur 2020 noemen. Een online stemcampagne met een recordaantal uitgebrachte stemmen bepaalde samen met de jury de winnaar. “Door de overtollige CO2 te compenseren kunnen we drukwerk produceren zonder negatieve impact op het klimaat”, reageert medebestuurder Filip Van Wezemael. -
PREMIUM
Leuven Stad Leuven breidt ondersteuning voor horeca verder uit: “Terrassen zullen ook in 2021 groter blijven”
Het Leuvense stadsbestuur neemt opnieuw enkele maatregelen om tegemoet te komen aan de horeca in deze coronacrisis. “Ook in 2021 schrapt het stadsbestuur de terrastaks en staat ze uitgebreide terrassen toe. Zo wil de stad perspectief bieden aan de sector en tonen dat we een partner zijn en blijven voor de horeca”, zegt schepen van Handel Johan Geleyns (CD&V). -
Een op tien rijdt te snel
De politiezone BRT (Begijnendijk-Rotselaar-Tremelo) heeft op snelheid gecontroleerd. Van de 1.436 gecontroleerde voertuigen, reed 12 procent van de bestuurders te snel. -
-
Leuven Met deze projecten wil minister Crevits (CD&V) de lokale economie versterken: project ‘Wij Leveren’ gaat over de grenzen van Leuven
Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits (CD&V) steunt acht projecten om de digitalisering een stevige duw in de rug te geven. Voor onze regio speelt Leuven zoals verwacht de hoofdrol. “Ik wil steden en gemeenten de mogelijkheid bieden om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken met hulp van technologie”, aldus Hilde Crevits. Een overzicht. -
Vrouwen financieel minder goed voorbereid dan mannen
-
Energie Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee. -
PREMIUM
Vlaams-Brabant/Brussel Takeaway bij de sterren: hier kan je genieten van Michelin-afhaal uit je buurt
De sterren zijn uitgereikt, nu nog wachten tot de restaurants hun deuren heropenen om als een koning te gaan tafelen... Of toch niet, want je kunt nu al genieten van de crème de la crème van onze Belgische chefs. Ontdek hier waar je moet zijn voor Michelin-afhaalgerechten in Vlaams-Brabant en Brussel. Smakelijk!
0 reacties