Anna en Kiko van Baracca in Leuven.
Volledig scherm
Anna en Kiko van Baracca in Leuven. © Vertommen

Restaurant Baracca bekroond tot POP-laureaat in de nieuwe Gault&Millau

LeuvenMaandagmiddag werd de achttiende editie van Gault&Millau virtueel voorgesteld. Geen nieuwkomers in Leuven, maar wel één progressie. Zo stijgt restaurant Eed in de rangschikking naar 15 op 20. Couvert Couvert in Heverlee blijft de nummer één met een score van 17 op 20. En Baracca mocht voor het eerst de prijs van POP of the Year in ontvangst nemen.

 1. Auto met minderjarigen breekt in drie stukken: 16-jarige jongen overleden
  Leefdaal/Sint-Niklaas

  Auto met minderjari­gen breekt in drie stukken: 16-jarige jongen overleden

  In Leefdaal, een deelgemeente van Bertem, is zondagochtend een 16-jarige jongen uit Sint-Niklaas overleden na een zwaar verkeersongeval. Een andere 16-jarige jongen is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis en een 17-jarige uit Leefdaal is lichtgewond. Hij zegt zich niets te herinneren van het ongeval, dus ook niet wie de bestuurder was. De jongens, familie van elkaar, die het ongeval overleefd hebben zouden, samen met een vriend die op bezoek was, met de auto van hun vader hebben gereden.
 2. N-VA heeft bedenkingen bij burgerinspraak voor project Leuven Bad: “Het komt er blijkbaar sowieso, Leuvenaar mag enkel mening geven over hoe het er zal uitzien”
  Leuven

  N-VA heeft bedenkin­gen bij burgerin­spraak voor project Leuven Bad: “Het komt er blijkbaar sowieso, Leuvenaar mag enkel mening geven over hoe het er zal uitzien”

  Oppositiepartij N-VA is niet te spreken over de manier waarop het Leuvense stadsbestuur het begrip ‘burgerparticipatie’ invult in de heraanleg van de Vaartkom. “De burger mag zijn mening geven over de ontwerpen van de twee overgebleven architectenteams, maar niet over het wel of niet willen van Leuven Bad”, zegt Lorin Parys.
 1. Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader
  Play
  Op Interventie

  Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader

 2. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"