Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

REPORTAGE. Dit was eindelijk het grote bevrijdingsfeest: “Dit maak je maar één keer in je leven mee”

Wat een ambiance, wat een sfeer, wat een anticlimax! Niet de gedoodverfde favoriet Wout van Aert, en evenmin de lokale held Jasper Stuyven, maar wel de Fransman Julian Alaphilippe is de nieuwe wereldkampioen. Tot grote ontgoocheling van de minstens 300.000 wielerfans in Leuven en omstreken: “Het was een fantastische dag, maar deze afloop hadden we niet zien aankomen.” Maar laten we alles wat voorafging toch niet vergeten: dit was eindelijk het grote feest van de bevrijding.

15 reacties

 • Els Daneels

  4 weken geleden
  Genoten van de prachtige beelden van Vlaanderen, van spannende wedstrijden met zondag als apotheose. Proficiat aan onze Belgische ploeg, ondanks er uiteindelijk geen podiumplaats in zat, hebben ze gestreden als leeuwen en leeuwinnen. Dikke merci daarvoor!
 • Frans Desmet

  4 weken geleden
  Eindelijk verlost van die 4 dagen gijzeling .De gevolgen zullen we later zien .Ik hoop dat de minder vallieden de oudere die een week opgesloten waren in eenzaamheid weg van familie en vrienden het stadsbestuur gedenken bij de volgende verkiezingen .Het stadsbestuur heeft zijn moment van glorie gekend nu de rest nog !!
 • Beatrix De Smet

  4 weken geleden
  Dit was Vlaanderen op zijn best. Hiermee behalen we wereldwijd - waar gekoerst wordt- geen goud metaal maar briljanten edelstenen. Alle sympathie voor onze wielrenners en wielrensters. We hebben een week lang genoten van onze prachtige regio terug tussen de mensen in de mooiste kaders - landschappen en steden- die er bestaan.
 • Patrick Duyck

  4 weken geleden
  Benieuwd volgende week met de cijfers
 • Bob Boomer

  4 weken geleden
  Wat dat "feest" betreft, ik ben blij dat de gijzeling voorbij is !
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Rudi Smits (63) uit Heverlee leeft al veertien jaar met osteoporose: “Lopen mag niet meer, maar ik zit heus niet stil, hoor”
  PREMIUM
  Leuven

  Rudi Smits (63) uit Heverlee leeft al veertien jaar met osteoporo­se: “Lopen mag niet meer, maar ik zit heus niet stil, hoor”

  Naar aanleiding van Wereld Osteoporose Dag, op woensdag 20 oktober, lanceert Amgen de campagne ‘Behandel met zorg’. Osteoporose kun je niet genezen, maar je kunt er wel snel(ler) bij zijn om erger te voorkomen. De 63-jarige Rudi Smits uit Heverlee weet er alles van, want hij kreeg de diagnose in 2007. “Als een vrouw me in de winkel vraagt om iets uit het hoogste rek te nemen, vind ik het belachelijk om te moeten zeggen: ‘neen, ik mag dat niet’.”
 3. In de Rustberg, supporterscafé van Remco Evenepoel, zijn ze trots op hun wielerheld. “Eerst ons verdriet verdrinken en nadien een feestje bouwen”
  PREMIUM
  Schepdaal

  In de Rustberg, supporters­café van Remco Evenepoel, zijn ze trots op hun wielerheld. “Eerst ons verdriet verdrinken en nadien een feestje bouwen”

  Applaus in café In de Rustberg in Schepdaal voor de nieuwe wereldkampioen. Al hadden ze niet verwacht dat een Fransman op het hoogste schavot zou staan. Maar of dat een domper zette op de feestvreugde? “Heb je onze Remco zien rijden? Die gaat ons nog veel redenen geven om te vieren.” We pikten de finale mee in het supporterslokaal van Evenepoel.