Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

REPORTAGE. Dit was eindelijk het grote bevrijdingsfeest: “Dit maak je maar één keer in je leven mee”

Wat een ambiance, wat een sfeer, wat een anticlimax! Niet de gedoodverfde favoriet Wout van Aert, en evenmin de lokale held Jasper Stuyven, maar wel de Fransman Julian Alaphilippe is de nieuwe wereldkampioen. Tot grote ontgoocheling van de minstens 300.000 wielerfans in Leuven en omstreken: “Het was een fantastische dag, maar deze afloop hadden we niet zien aankomen.” Maar laten we alles wat voorafging toch niet vergeten: dit was eindelijk het grote feest van de bevrijding.

15 reacties

 • Els Daneels

  1 jaar geleden
  Genoten van de prachtige beelden van Vlaanderen, van spannende wedstrijden met zondag als apotheose. Proficiat aan onze Belgische ploeg, ondanks er uiteindelijk geen podiumplaats in zat, hebben ze gestreden als leeuwen en leeuwinnen. Dikke merci daarvoor!
 • Frans Desmet

  1 jaar geleden
  Eindelijk verlost van die 4 dagen gijzeling .De gevolgen zullen we later zien .Ik hoop dat de minder vallieden de oudere die een week opgesloten waren in eenzaamheid weg van familie en vrienden het stadsbestuur gedenken bij de volgende verkiezingen .Het stadsbestuur heeft zijn moment van glorie gekend nu de rest nog !!
 • Beatrix De Smet

  1 jaar geleden
  Dit was Vlaanderen op zijn best. Hiermee behalen we wereldwijd - waar gekoerst wordt- geen goud metaal maar briljanten edelstenen. Alle sympathie voor onze wielrenners en wielrensters. We hebben een week lang genoten van onze prachtige regio terug tussen de mensen in de mooiste kaders - landschappen en steden- die er bestaan.
 • Patrick Duyck

  1 jaar geleden
  Benieuwd volgende week met de cijfers
 • Hubert Vanmechelen

  1 jaar geleden
  Wat dat "feest" betreft, ik ben blij dat de gijzeling voorbij is !
 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 2. In de Rustberg, supporterscafé van Remco Evenepoel, zijn ze trots op hun wielerheld. “Eerst ons verdriet verdrinken en nadien een feestje bouwen”
  PREMIUM
  Schepdaal

  In de Rustberg, supporters­café van Remco Evenepoel, zijn ze trots op hun wielerheld. “Eerst ons verdriet verdrinken en nadien een feestje bouwen”

  Applaus in café In de Rustberg in Schepdaal voor de nieuwe wereldkampioen. Al hadden ze niet verwacht dat een Fransman op het hoogste schavot zou staan. Maar of dat een domper zette op de feestvreugde? “Heb je onze Remco zien rijden? Die gaat ons nog veel redenen geven om te vieren.” We pikten de finale mee in het supporterslokaal van Evenepoel.