Poverello in Leuven.
Volledig scherm
PREMIUM
Poverello in Leuven. © Vertommen

REPORTAGE. De verdoken armoede in Leuven: “Ik was drie jaar lang dakloos, maar niemand wist het”

Leuven“Leuven is een rijke stad, maar er is een schaduwkant.” Ze hebben nog wel een ‘bevriend’ dak boven hun hoofd, maar het had niet veel gescheeld of ze sliepen op straat. Een onverwachte financiële tegenslag of eenzaamheid die overgaat naar ernstige drugverslaving: onze reporter ging mee aanschuiven voor een 1 euro-maaltijd bij armoede-organisatie Poverello, en sprak er met twee sofasurfers, een hippe naam voor iemand in een precaire woonsituatie. “Ik schaam me, maar ik heb al twee dagen niet gegeten.”

 1. Heilig Hartinstituut dringend op zoek naar busmaatschappijen voor de moeder aller schoolreizen: “Derde graad was jaloers dat zij als enigen niet meemochten naar Walibi”
  PREMIUM
  Leuven

  Heilig Hartinsti­tuut dringend op zoek naar busmaat­schap­pij­en voor de moeder aller schoolrei­zen: “Derde graad was jaloers dat zij als enigen niet meemochten naar Walibi”

  Het Heilig Hartcollege in Leuven gaat op schoolreis en neemt mee… 2.000 leerlingen. Mogelijks zelfs 3.000, want de derde graad voelt zich momenteel een beetje vergeten nu de eerste en de tweede graad zich mogen verheugen op een welverdiende uitstap naar Wailibi op 25 mei. “We zijn druk bezig om busmaatschappijen te vinden die ons kunnen helpen om iedereen in het pretpark te krijgen”, zegt initiatiefneemster Lieve Smeulders.
 1. Stunt op snelweg blijkt levensreddend manouvre te zijn
  Play

  Stunt op snelweg blijkt levensred­dend manouvre te zijn

 2. Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'
  Play

  Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'