Remko (35) in zijn auto
Volledig scherm
PREMIUM
Remko (35) in zijn auto © De Cock

Remko (35) laat zich niet kisten door zijn zeldzame spierziekte: “Autorijden, Playstation spelen, handtekening zetten... Ik doe gewoon alles met mijn voeten!”

Een glas inschenken, schrijven, boodschappen doen, playstation spelen, met de auto rijden, allemaal doodnormale handelingen. Ook voor Remko De Craene (35) uit Leuven. Alleen doet hij ze met zijn voeten. Sinds zijn geboorte lijdt Remko aan Arthrogryposis Multiplex Congenita (AMC). Of zoals hij het zelf omschrijft: stijfheid van de gewrichten. In de praktijk komt dit erop neer dat hij zijn armen en benen niet helemaal kan plooien en geen kracht heeft in zijn handen. “Maar ik kan gewoon bijna alles met mijn voeten”, zegt de goedlachse Remko die ondanks veel pijn vol positiviteit in het leven staat. 

  1. Exclusieve verkoop Cuvée Oostrem-wijnen in Leuvense winkels van Delhaize: “Per verkochte fles gaat één euro naar vzw Oostrem”
    Herent/Leuven

    Exclusieve verkoop Cuvée Oost­rem-wij­nen in Leuvense winkels van Delhaize: “Per verkochte fles gaat één euro naar vzw Oostrem”

    Delhaize is zopas begonnen met de exclusieve verkoop van de ‘Cuvée Oostrem’ ten voordele van vzw Oostrem in Herent. Van de witte Chardonnay en rode Merlot uit Pays d’Oc worden in totaal 12.000 flessen verkocht in tien Delhaizewinkels in Groot-Leuven. “Voor één keer is er een heel goed excuus om wijn te drinken want je drinkt deze Cuvée voor het goede doel”, aldus Mario Vanhaeren, algemeen directeur van vzw Oostrem.