Weekendreeks.
Fiere Margriet aan de Dijleterrassen in Leuven, met stadsgids Monique Bolleyn
Volledig scherm
PREMIUM
Weekendreeks. Fiere Margriet aan de Dijleterrassen in Leuven, met stadsgids Monique Bolleyn © Vertommen

REEKS. Levende legendes in Vlaanderen: Het tragische verhaal van Fiere Margriet, een jonge vrouw die na 700 jaar werd zaligverklaard

LeuvenFiere Margriet is al eeuwenlang een Leuvense legende over wie je nog steeds heel wat terugvindt in de studentenstad. Vooral het standbeeld aan de Dijleterrassen, en het café in het stadscentrum springen in het oog, maar achter Margaretha van Leuven schuilt het tragische verhaal van een jonge vrouw die uiteindelijk werd zaligverklaard door paus Leo XIII en geldt als één van de zeven wonderen van Leuven.  Lees meer over levende legendes in ons dossier

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. De WK-pronostiek van cafébazin Germaine Gilis (78): “Ze zijn allemaal ‘aan hun gat gedoopt’ met het geld dat ze verdienen, maar als ik iemand moet kiezen? Wout Van Aert”
  Leuven

  De WK-pronostiek van cafébazin Germaine Gilis (78): “Ze zijn allemaal ‘aan hun gat gedoopt’ met het geld dat ze verdienen, maar als ik iemand moet kiezen? Wout Van Aert”

  De komende dagen laat HLN Leuven enkele bekende gezichten in de stad aan het woord over hun favoriet voor de eindzege op het WK Wielrennen. Vandaag mag cafébazin Germaine Gilis van ‘Inn ’t Joor 1’ in de Ravenstraat haar klare blik geven op de koers. “Ach, die ‘coureurs’ van tegenwoordig zijn allemaal aan hun gat gedoopt met die enorme bedragen die ze verdienen”, lacht Germaine.