Een koppeltje botste op het lichaam van Peggy aan de Rotselaarsebaan in Holsbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Een koppeltje botste op het lichaam van Peggy aan de Rotselaarsebaan in Holsbeek. © Vertommen

RECONSTRUCTIE. “Peggy is niet meer. Tournée générale!”: hoe ‘Jan De Weerwolf’ de champagne liet vloeien in een stripteasebar net nadat hij zijn minnares voor dood achterliet

HolsbeekTien jaar geleden schallen de liedjes van Bryan Adams over de wei van Werchter tijdens TW Classic. Amper zeven kilometer verder wordt intussen het lichaam van Peggy (40) als een hond gedumpt in het centrum van Holsbeek. De man met wie ze het laatst was gezien, zit op dat moment in toplessbar ‘Exit’. Jan De Meersman verbrast er 2.000 euro aan champagne. Als hij ’s nachts stiepelzat thuiskomt, wordt hij meteen in de boeien geslagen. Lees hier nog meer misdaadverhalen van de voorbije decennia.

 1. Leuven brengt studenten in contact met vrijwilligerswerk op ‘Engagement zkt student’
  Leuven

  Leuven brengt studenten in contact met vrijwilli­gers­werk op ‘Engagement zkt student’

  Van 18 tot 24 oktober wordt er in Leuven voor de derde keer Engagement zkt student georganiseerd. Met dit initiatief wil men studenten vertrouwd maken met de vele ervaringen die vrijwilligerswerk hen biedt. Tegelijk krijgen Leuvense verenigingen een forum om vrijwilligers te werven. “Studenten vormen een enorme meerwaarde voor het sociale weefsel van onze stad, en met dit initiatief kunnen ze ontdekken hoe ze zich als vrijwilliger kunnen inzetten”, vertelt schepen Bieke Verlinden.
 2. Wat aten en dronken de Leuvenaars in 1803? Nieuwste aanwinst van Stadsarchief geeft het antwoord
  PREMIUM
  Leuven

  Wat aten en dronken de Leuvenaars in 1803? Nieuwste aanwinst van Stadsar­chief geeft het antwoord

  Op 16 oktober is het Open Archiefdag en op die dag kan je kennismaken met de nieuwste aanwinst van het Stadsarchief. Meer concreet gaat het om een bijzonder keukenschriftje uit 1803. Na enkele omzwervingen kwam het waardevolle boekje terecht bij Leuvenaar Sebastiaan Cloet, die het doorspeelde aan de stad Leuven. “Het schriftje leert ons bijvoorbeeld dat men met Leuven kermis in Tildonk een amandeltaart ging halen voor ‘63 stuivers met de sjees’”, klinkt het.