Een koppeltje botste op het lichaam van Peggy aan de Rotselaarsebaan in Holsbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Een koppeltje botste op het lichaam van Peggy aan de Rotselaarsebaan in Holsbeek. © Vertommen

RECONSTRUCTIE. “Peggy is niet meer. Tournée générale!”: hoe ‘Jan De Weerwolf’ de champagne liet vloeien in een stripteasebar net nadat hij zijn minnares voor dood achterliet

HolsbeekTien jaar geleden schallen de liedjes van Bryan Adams over de wei van Werchter tijdens TW Classic. Amper zeven kilometer verder wordt intussen het lichaam van Peggy (40) als een hond gedumpt in het centrum van Holsbeek. De man met wie ze het laatst was gezien, zit op dat moment in toplessbar ‘Exit’. Jan De Meersman verbrast er 2.000 euro aan champagne. Als hij ’s nachts stiepelzat thuiskomt, wordt hij meteen in de boeien geslagen. Lees hier nog meer misdaadverhalen van de voorbije decennia.

 1. Leuven brengt studenten in contact met vrijwilligerswerk op ‘Engagement zkt student’
  Leuven

  Leuven brengt studenten in contact met vrijwilli­gers­werk op ‘Engagement zkt student’

  Van 18 tot 24 oktober wordt er in Leuven voor de derde keer Engagement zkt student georganiseerd. Met dit initiatief wil men studenten vertrouwd maken met de vele ervaringen die vrijwilligerswerk hen biedt. Tegelijk krijgen Leuvense verenigingen een forum om vrijwilligers te werven. “Studenten vormen een enorme meerwaarde voor het sociale weefsel van onze stad, en met dit initiatief kunnen ze ontdekken hoe ze zich als vrijwilliger kunnen inzetten”, vertelt schepen Bieke Verlinden.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Auteursduo pende levensverhaal van acht opmerkelijke vrouwen neer: “Ook tips voor wie zelf meer wil te weten komen over zijn voormoeders”
  PREMIUM
  Leuven/Lier

  Auteursduo pende levensver­haal van acht opmerkelij­ke vrouwen neer: “Ook tips voor wie zelf meer wil te weten komen over zijn voormoe­ders”

  Maite De Beukeleer (26) uit Lier en Maarten Larmuseau (38) uit Leuven brengen samen het boek ‘In haar voetsporen: op zoek naar onze voormoeders’ uit. In dat werk worden de levensverhalen van acht vrouwen met erg diverse achtergronden gereconstrueerd, onder andere dat van een Liers ‘tante nonneke’. “Maar er is meer: we reiken ook handige tips aan voor wie zelf meer te weten wil komen over zijn of haar voormoeders”, zeggen de auteurs.