Micheline - Mieke - Hendriks werd veroordeeld tot levenslange opsluiting. Rechts: Lesley, Liza en Livia Enckels, de kinderen van slachtoffer Charley.
Volledig scherm
PREMIUM
Micheline - Mieke - Hendriks werd veroordeeld tot levenslange opsluiting. Rechts: Lesley, Liza en Livia Enckels, de kinderen van slachtoffer Charley. © Vertommen/RV

RECONSTRUCTIE. De gifmoord in de discotheek: “Onze vroegere stiefmoeder komt binnenkort misschien vrij, maar wij krijgen papa niet terug”

TIENEN/BEKKEVOORT/LAAKDAL/HAM“In de gevangenis hadden we een gesprek met haar. Het enige dat ze kwijt kon, is dat zij ook haar familie kwijt was. Ze heeft dus totáál geen schuldbesef", zegt Livia, de dochter van de vermoorde Charley Enckels (46) uit Zonhoven. Ze, dat is Micheline Hendriks. Omdat Charley tussen haar en haar internetlief Benno Vanderwegen in de weg stond, kreeg hij in een discotheek in Bekkevoort een dodelijke giftige cocktail binnen. De kinderen van Charley blijven met tal van vragen achter.

 1. Pamperboxoplichter bekostigde luxueus leven en gokverslaving op kap van jonge ouders: “60 tot 70 procent van de pampers is wél geleverd geweest”
  PREMIUM
  LEUVEN/HERENT

  Pamper­boxop­lich­ter bekostigde luxueus leven en gokversla­ving op kap van jonge ouders: “60 tot 70 procent van de pampers is wél geleverd geweest”

  Op een goed jaar tijd maakte de pamperboxoplichter Jens D. (36) uit Herent 1.328 slachtoffers voor zo’n 335.000 euro. Via zijn website bood hij voordelige jaarabonnementen op luiers aan, maar van leveringen was er sinds eind 2016 nog amper sprake. Het geld verbraste de dertiger vooral. “Hij is geen onfortuinlijk ondernemer.” De procureur toonde zich genadeloos voor de beklaagde.
 2. Subsidiefraude en belangenvermenging in Herent? Minister plaatst gemeentebestuur onder verscherpt toezicht: “Ongezien in mijn dertigjarige carrière”
  PREMIUM
  Herent
  35

  Subsidie­frau­de en belangen­ver­men­ging in Herent? Minister plaatst gemeentebe­stuur onder verscherpt toezicht: “Ongezien in mijn dertigjari­ge carrière”

  Op basis van een forensische doorlichting van Audit Vlaanderen naar mogelijke belangenvermenging en subsidiefraude, heeft Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) het gemeentebestuur van Herent onder verscherpt toezicht geplaatst. Koren op de molen van de oppositiepartijen die onomwonden over een blamage spreken. De burgemeester reageert.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Leuven gaat samen met buurgemeenten bossen verbinden dankzij project WALDEN en dat is ook goed nieuws voor mountainbikers...
  PREMIUM
  Leuven
  2

  Leuven gaat samen met buurgemeen­ten bossen verbinden dankzij project WALDEN en dat is ook goed nieuws voor mountainbi­kers...

  Samen met drie buurgemeenten gaat de stad Leuven bossen en akkers met elkaar verbinden, meer concreet tussen het Meerdaalwoud en het Zoniënwoud. Een goed voorbeeld is het tracé van fietssnelweg F29 tussen Tervuren en Leuven. Die wordt gekoppeld aan de bosverbindingen langs onder meer het Bertembos, langs het Eikenbos over de Voer, langs Toverbergbos en zo richting Egenhovenbos en de Dijlevallei. Het project kreeg de naam WALDEN, schepen van Ruimtelijk Beleid Carl Devlies (CD&V) doet het uit de doeken.
 3. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.