Vader Marc Wickmayer en dochter Yanina.
Volledig scherm
Vader Marc Wickmayer en dochter Yanina. © BELGA

Rechtszaak Wickmayers rond bouwovertredingen aan villa andermaal uitgesteld

LEUVEN/DIESTHet Leuvense parket heeft tennisster Yanina Wickmayer (31) en haar vader Marc (68) een derde maal voor de rechter gedaagd voor bouwovertredingen aan villa de Biesthoeve in Diest. Al werd de zaak andermaal op de lange baan geschoven. 

 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Rechter legt Chris Dusauchoit voorwaarden op na belagen buur met vunzige sms’en: “Dit is ongepast taalgebruik”
  LEUVEN/HOLSBEEK

  Rechter legt Chris Dusauchoit voorwaar­den op na belagen buur met vunzige sms’en: “Dit is ongepast taalge­bruik”

  Televisiefiguur Chris Dusauchoit (59) is volgens de strafrechter zwaar over de schreef gegaan in zijn sms-berichten die hij stuurde naar zijn buur in Sint-Pieters-Rode (Holsbeek). De feiten van belaging werden bewezen verklaard. Dusauchoit kreeg een contactverbod opgelegd met de veehouder en hij mag ook twee jaar lang geen contact meer zoeken met de media.
 1. Ontbijt on the go: Rode Neuzen aan Martelarenplein
  Leuven

  Ontbijt on the go: Rode Neuzen aan Martelaren­plein

  Nog één dag aftellen naar de Rode Neuzendag op vrijdag 26 november. Op het Martelarenplein, nabij het station, doet ook Grand Café Industrie zijn duit in het zakje. Uitbaters Tomas Berger (40) en Caroline Verhulst (38) trotseren dapper de grauwe weersomstandigheden vanop het terras van hun zaak. Alsof het zo moest zijn tovert de koude wind een rode neus op hun gezicht. “Maar we hebben het ervoor over.” Passanten kunnen er een ontbijtpakket “on the go” verkrijgen voor het goede doel.
 2. “Zalig als een bord volledig afgelikt terug naar de keuken komt”: win een etentje van 150 euro bij de jongste chef van Vlaams-Brabant

  “Zalig als een bord volledig afgelikt terug naar de keuken komt”: win een etentje van 150 euro bij de jongste chef van Vlaams-Bra­bant

  Net 30 is de jonge chef die Sir Kwinten in Lennik op de gastronomische kaart zet met zijn keuken om duimen en vingers – en zelfs borden – van af te likken. Glenn Verhasselt weet wat hij wil in zijn keuken. ‘De essentie van smaken’ is zijn culinaire mantra. “Vroeger zou ik toch nog iets bij op een bord gelegd hebben, nu weet ik dat minder soms meer is.”