Jan Flameng uit Heverlee is volgens oppositiepartij PVDA één van de gezichten achter het Leuvense woonbeleid. Schepen Lies Corneillie (Groen) stelt dan weer dat de stad Leuven alles doet wat kan om wonen in Leuven weer betaalbaar te maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Flameng uit Heverlee is volgens oppositiepartij PVDA één van de gezichten achter het Leuvense woonbeleid. Schepen Lies Corneillie (Groen) stelt dan weer dat de stad Leuven alles doet wat kan om wonen in Leuven weer betaalbaar te maken. © Vertommen

PVDA vraagt oplossing voor bewoners die uit huis worden gezet: “Als je blind bent voor de gezichten achter je beleid, is het gemakkelijk om je te verstoppen”

LeuvenVolgens PVDA komt het steeds vaker voor: huurders die uit hun huis worden gezet en geen alternatief vinden omdat de prijzen zo hoog liggen. Eind april deed Jan Flameng uit Heverlee zijn verhaal al en het voorbije weekend herhaalde hij het nog eens. Volgens de stad Leuven zou het oneerlijk zijn om mensen zoals Jan voorrang te geven voor een sociale woning. “Jan moet dus eerst een week in zijn auto slapen om te bewijzen dat hij dakloos is…dat is onmenselijk”, zegt gemeenteraadslid Line De Witte.

1 reactie

 • Marc Van Win

  1 maand geleden
  zit al 2 jaar in dezelfde situatie en leef ook in men auto,soms een paar dagen in goedkoop hotelleke om eens te kunnen douchen en een goede nachtrust te hebben. Openbare diensten(ocmw),huurcorporaties en dergelijke word je gewoon op een lange wachtlijst gezet ook al breng je bewijzen van uitzetting en dakloos zijn binnen. Door deze problematiek is mijn gezondheid nog erger geworden dan voorheen door alle stress en onbegrip en gebrek aan hulp.
 1. Leuven koopt vier woningen in Bloemenberggang in strijd tegen onbetaalbaar wonen: “Meer dan 15 jaar geleden dat stad het voorkooprecht nog uitoefende”
  Leuven

  Leuven koopt vier woningen in Bloemen­berg­gang in strijd tegen onbetaal­baar wonen: “Meer dan 15 jaar geleden dat stad het voorkoop­recht nog uitoefende”

  Leuven kampt met torenhoge woningprijzen maar een ideaal recept tegen de wooncrisis bestaat simpelweg niet. Of ook: het is een kwestie van vraag en aanbod. Om toch stapjes in de goede richting te zetten, lanceert het stadsbestuur initiatieven zoals Community Land Trust maar schepen van Wonen Lies Corneillie kijkt ook naar het recht op voorkoop. “Dat betekent dat de stad voorrang krijgt bij de aankoop van leegstaande of ongeschukt verklaarde woningen”, klinkt het.