Tijdens de gemeenteraad in Leuven was er een protestactie van PVDA tegen het nieuwe parkingproject in de benedenstad.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens de gemeenteraad in Leuven was er een protestactie van PVDA tegen het nieuwe parkingproject in de benedenstad. © Vertommen

PVDA voert actie tegen Bruulparking 2.0, waarvoor deel van park De Bruul wordt opgeofferd: “500 petities mee tegen asociale plannen”

LeuvenBruulparking 2.0, Benedenstadparking… Buurtcomité De Bruul omschreef het omstreden project al als “de duurste parkeerplaatsen van Europa”. PVDA sluit zich daar met overtuiging bij aan met een actie aan het Leuvense stadhuis waar het plan vanavond op de tafel ligt. “Parking Bruul Bis is onnodig, asociaal en niet ecologisch”, aldus gemeenteraadslid Line De Witte. De handelaars van de Mechelsestraat –en de meerderheidspartijen- zijn dan weer voor. Verdeeldheid alom...maar wat brengt de toekomst?

0 reacties

 1. “Ik kreeg net een mail van een ouder. Die neemt het woord ‘crimineel’ in de mond”: Dit vinden de scholen van de mondmaskerplicht
  Leuven

  “Ik kreeg net een mail van een ouder. Die neemt het woord ‘crimineel’ in de mond”: Dit vinden de scholen van de mondmasker­plicht

  Woensdag is het de beurt aan de allerjongsten in de lagere scholen om het mondmasker op te zetten. Omdat het vaak onmogelijk is om afstand te houden in een klas met grote groepen leerlingen, moet de lap stof ervoor zorgen dat de besmettingsgolf op de scholen wordt ingedijkt. Niet alle scholen wachten af tot woensdag. Hoe valt de mondmaskerplicht er?
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 1. Haasroodse scouts voor kinderen met een beperking organiseren eerste Akafé om jaarlijks kamp te sponsoren: “Ze gaan zoveel mogelijk zelf doen en zien het hélemaal zitten”
  Oud-Heverlee

  Haasroodse scouts voor kinderen met een beperking organise­ren eerste Akafé om jaarlijks kamp te sponsoren: “Ze gaan zoveel mogelijk zelf doen en zien het hélemaal zitten”

  Scouts Meerdaal Haasrode organiseert op zaterdag 11 december het eerste Akafé. Akabe staat voor ‘anders kan best’ en de tak ontstond zes jaar geleden om kinderen en jongeren met een mentale of fysieke beperking ook de kans te bieden om zich te ontplooien binnen de scouts. “Het doel van het café is geld inzamelen zodat we op het jaarlijkse zomerkamp leuke activiteiten kunnen doen met hen”, vertelt leidster Kato Matthys.