Tijdens de gemeenteraad in Leuven was er een protestactie van PVDA tegen het nieuwe parkingproject in de benedenstad.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens de gemeenteraad in Leuven was er een protestactie van PVDA tegen het nieuwe parkingproject in de benedenstad. © Vertommen

PVDA voert actie tegen Bruulparking 2.0, waarvoor deel van park De Bruul wordt opgeofferd: “500 petities mee tegen asociale plannen”

LeuvenBruulparking 2.0, Benedenstadparking… Buurtcomité De Bruul omschreef het omstreden project al als “de duurste parkeerplaatsen van Europa”. PVDA sluit zich daar met overtuiging bij aan met een actie aan het Leuvense stadhuis waar het plan vanavond op de tafel ligt. “Parking Bruul Bis is onnodig, asociaal en niet ecologisch”, aldus gemeenteraadslid Line De Witte. De handelaars van de Mechelsestraat –en de meerderheidspartijen- zijn dan weer voor. Verdeeldheid alom...maar wat brengt de toekomst?

0 reacties

 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 2. Themazitting in politierechtbank rond gsm in het verkeer brengt veel excuses met zich mee: “Gsm was gevallen? Dat horen we hier wel vaker”
  PREMIUM
  LEUVEN

  Themazit­ting in politie­recht­bank rond gsm in het verkeer brengt veel excuses met zich mee: “Gsm was gevallen? Dat horen we hier wel vaker”

  Op maandag werd er een pleidooi voor het gebruik van bluetooth in de auto in de Leuvense politierechtbank gehouden. Een stoet beklaagden stond er tijdens een thema-zitting terecht, omdat ze in september betrapt werden met een gsm in de hand achter het stuur of op de (brom)fiets. “U heeft shocktherapie nodig”, klonk het soms streng. In maart wordt de actie in het gerechtelijk arrondissement herhaald.