In de Ierse Predikherenstraat zal je na de heraanleg niet meer langs beide kanten van de straat kunnen parkeren en dat baart sommige bewoners grote zorgen.
Volledig scherm
In de Ierse Predikherenstraat zal je na de heraanleg niet meer langs beide kanten van de straat kunnen parkeren en dat baart sommige bewoners grote zorgen. © Vertommen

Protest tegen geschrapte parkeerplaatsen in Ierse Predikherenstraat groeit: “Een garage kopen is voor velen een te duur alternatief”

LeuvenDe geplande heraanleg van de Ierse Predikherenstraat in Leuven blijft de gemoederen beroeren. Na het protest van Marcel Vanmeenen -die eigenaar is van een huis in de straat waar ongeveer de helft van de parkeerplaatsen verdwijnt- laat ook de Leuvense BewonersParticipatie van zich horen. “Echte alternatieven biedt de stad Leuven niet”, aldus Jan Van Langendonck van de koepel van meer dan twintig Leuvense actiecomités.

6 reacties

 • Jo Bosman

  5 dagen geleden
  Er zijn ook veel te weinig gehandicapten plaatsen. In een wijk zoals st maartensdal waar heel veel gehandicapten wonen zijn er op de 7 blokken slechts 8 plaatsen voor gehandicapten . Die worden dan ook nog eens gebruikt door gehandicapten uit de omliggende straten .
 • Rania Desaegher

  1 maand geleden
  Het wordt steeds financieel moeilijker voor de gewone man of vrouw met een huisje in de rij , om een auto te bezitten. Denk daaraan in het kieshokje!
 • Emma Andersen

  1 maand geleden
  Waar de groenen en de roden ad macht zijn, ben je beter goed te been, oudere mensen tellen blijkbaar niet meer mee. Met de fiets? In mijn gezin zijn al 7 fietsen en 2 brommertjes gestolen in Leuven. Leuke stad...
 • Jan Uyttebroeck

  1 maand geleden
  Dat is tegenwoordig in ,parkeerplaatsen wegnemen zonder alternatief .kijk maar eens rond het De Becker Remyplein .Maar de man die daar over beslist,trekt zich ook niets aan van de burger.
 • Peter Deroost

  1 maand geleden
  Gereserveerde plaatsen in de dichtsbijzijnde ooenbare parking voor de mensen. Ow ja , die zijn prive uitgebaat. Dat zou dus elk jaar geld kosten aan de stad terwijl ze eigenlijk willen dat iedereen met de fiets rijdt.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven