Marc Van Ranst over de grootste blunders die studenten bij hem op een examen maakten.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Van Ranst over de grootste blunders die studenten bij hem op een examen maakten. © Foto's Vertommen/Photonews

Proffen KU Leuven over de grootste examenblunders: “Plots wandelde Mega Mindy het examenlokaal binnen”

LeuvenMenig student kijkt verheugd uit naar zaterdag, want het einde van de examenperiode lonkt. Ook voor proffen is dat examineren vaak een noodzakelijk kwaad, al kan een blunder van een gestresseerde student wel eens voor amusement zorgen. KU Leuvenproffen Philip Dutré, Geert Van Calster en Marc Van Ranst rakelen hun meest memorabele anekdotes uit het examenlokaal op. “Op dat moment wist ik dat hij nog nooit naar de les was geweest.”

8 reacties

 • Hugo Coen

  1 maand geleden
  Ik herinner me veel dingen die ik als 'aapje' (Assisterend Academisch Personeel) of als 'Visiting Professor' heb meegemaakt. Het leukste was een professor die aan een studente zei dat het mondeling examen werd uitgesteld en dat ze de volgende keer haar doorkijkbloes best thuis zou laten. Het mooiste was een prof. die de vraag kreeg een examen af te nemen van een studente terwijl ze in het hospitaal lag en dat ook (objectief!) deed.
 • Dirk Saenen

  2 maanden geleden
  Veel hangt af van de prof. Ik ben wel eens buitengevlogen tijdens de eerste les, omdat de prof zijn cursus gewoon aflas. Toen hij even adem haalde, sprong ik hem bij als hulp (ik had de cursus tweedehands gekocht). En dat werd niet geapprecieerd. Niet meer naar die lessen geweest. Andere profs, zoals de vader van prof Dutré hierboven, brachten echt iets extra's bij tijdens de lessen! Beste prof ooit, helaas veel te jong gestoven .
 • Luc Huyghe

  2 maanden geleden
  Als er een goeie cursus bestaat, dan is het bijwonen van de lessen gewoon overkill. Goed voor de handel in studentenkoten, maar voor de rest niks waard. Afschaffen die handel.
 • Lieven tanghe

  2 maanden geleden
  Jose , ik, was 85 % van de les niet aanwezig en ben toch geslaagd .Als je kunt lezen , schrijven en rekenen ben je er bijna .De rest is papegaaienwerk , van buiten blokken !
 • Jose Thijs

  2 maanden geleden
  Men zou 85%in de les moeten zijn geweest om te kunnen slagen. Anders jaar opnieuw