Ass. HLN - KASTERLEE, BELGIUM - 29 MAR - Portrait of Bert Blocken in Kasterlee, on 29 March 2021. (Photo by Photonews)
Volledig scherm
PREMIUM
Ass. HLN - KASTERLEE, BELGIUM - 29 MAR - Portrait of Bert Blocken in Kasterlee, on 29 March 2021. (Photo by Photonews) © Photo News

Professor bouwfysica Bert Blocken over luchtreinigers en ventilatiesystemen in strijd tegen corona: “We moéten hier werk van maken”

Leuven/BoortmeerbeekEen ‘coronatafel’ met ingebouwde luchtreiniger of een duurdere installatie van enkele duizenden euro’s voor een hele brasserie... Hoe efficiënt zijn deze technologieën eigenlijk in de strijd tegen het coronavirus? Is het de toekomst zoals Pascal Mannekens beweert en is het de kosten waard? We vroegen het aan professor bouwfysica Bert Blocken (TU Eindhoven/KU Leuven).

 1. Studenten brengen de oorlogsjaren terug tot leven met Jef Reinquin (90): “De jeugd van vandaag moet weer inzien dat niets vanzelfsprekend is. Zélfs vrede niet”
  PREMIUM
  Leuven

  Studenten brengen de oorlogsja­ren terug tot leven met Jef Reinquin (90): “De jeugd van vandaag moet weer inzien dat niets vanzelf­spre­kend is. Zélfs vrede niet”

  Studentenonderneming Experievents organiseert vanaf 8 mei ‘The Route of War’. In die unieke fiets- en wandelroute komt WOII in Leuven weer tot leven en wel met het waargebeurde verhaal van de broers Jef en Jean Reinquin, die op amper tien- en vijfjarige leeftijd moesten vluchten van de Duitse bommenwerpers. “Ik heb de bommen zien en horen vallen. Ik hoop dat onze jonge generaties het nooit meer hoeven mee te maken, maar hiermee hoop ik wel dat ze beseffen dat het riciso wel degelijk bestaat”, zegt Jef vurig.
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?