De producten van de lokale landbouw worden steeds meer gewaardeerd door de mensen en dat is nog meer het geval sinds de uitbraak van het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
De producten van de lokale landbouw worden steeds meer gewaardeerd door de mensen en dat is nog meer het geval sinds de uitbraak van het coronavirus. © Vertommen

“Producten van lokale boeren alsmaar populairder, met ‘dank’ aan corona”

LeuvenProducten van boeren in en rond Leuven vinden dankzij Kortom Leuven gemakkelijker de weg naar de supermarkten, winkels en horecazaken. Leuvenaars kunnen op hun beurt genieten van gezonde producten van eigen bodem en steeds meer mensen zien de meerwaarde ervan in. “Al zestien supermarkten en winkels in Leuven en Vlaams-Brabant bieden de producten aan en ook vier horecazaken gaan aan de slag met de producten”, zegt Michael Moulaert.

0 reacties

 1. N-VA heeft bedenkingen bij burgerinspraak voor project Leuven Bad: “Het komt er blijkbaar sowieso, Leuvenaar mag enkel mening geven over hoe het er zal uitzien”
  Leuven

  N-VA heeft bedenkin­gen bij burgerin­spraak voor project Leuven Bad: “Het komt er blijkbaar sowieso, Leuvenaar mag enkel mening geven over hoe het er zal uitzien”

  Oppositiepartij N-VA is niet te spreken over de manier waarop het Leuvense stadsbestuur het begrip ‘burgerparticipatie’ invult in de heraanleg van de Vaartkom. “De burger mag zijn mening geven over de ontwerpen van de twee overgebleven architectenteams, maar niet over het wel of niet willen van Leuven Bad”, zegt Lorin Parys.
 1. Drukkerij Van der Poorten is miK-Klimaatambassadeur 2020: “Als vader van een groot gezin wil ik een propere planeet doorgeven”
  Kessel-Lo

  Drukkerij Van der Poorten is miK-Klimaatam­bas­sa­deur 2020: “Als vader van een groot gezin wil ik een propere planeet doorgeven”

  Drukkerij Van der Poorten mag zich voortaan miK-Klimaatambassadeur 2020 noemen. Een online stemcampagne met een recordaantal uitgebrachte stemmen bepaalde samen met de jury de winnaar. “Door de overtollige CO2 te compenseren kunnen we drukwerk produceren zonder negatieve impact op het klimaat”, reageert medebestuurder Filip Van Wezemael.
 2. Terug naar Tildonk, een jaar na de terreur van een jeugdbende: “Bang dat de boel straks opnieuw ontploft”
  PREMIUM
  Haacht

  Terug naar Tildonk, een jaar na de terreur van een jeugdbende: “Bang dat de boel straks opnieuw ontploft”

  Exact een jaar geleden publiceerde Het Laatste Nieuws een anoniem interview waar aan het licht kwam dat Tildonk, een deelgemeente Haacht, al maandenlang geteisterd werd door een jeugdbende. Ze dealden drugs, poseerden met wapens, vochten met buurtbewoners en mishandelden dieren met de dood tot gevolg. Zelfs de ouders van de oncontroleerbare tieners waren de wanhoop nabij: ‘Stop met het pamperen en treed strenger op’. Is de rust weergekeerd in het plattelandsdorp? Of hebben de jongeren die zich in een film wanen nog steeds vrij spel? We zochten het uit.
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt