Prins Laurent.
Volledig scherm
Prins Laurent. © Photo News

Prins Laurent moet voor politierechter verschijnen voor Porsche zonder geldig keuringsbewijs: “We weten niet of we rode loper moeten uitrollen”

LEUVEN/TERVURENPrins Laurent (58) moet zich volgende maand in de politierechtbank van Leuven verantwoorden, omdat hij rondreed terwijl de technische keuring van zijn auto vervallen was.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Rustoorddirecteur (61) lichtte senioren voor miljoenen euro’s op, en nu volgt voor hen nieuwe klap: “We laten de bewoners niet in de kou staan”
  PREMIUM

  Rustoorddi­rec­teur (61) lichtte senioren voor miljoenen euro’s op, en nu volgt voor hen nieuwe klap: “We laten de bewoners niet in de kou staan”

  De uitbater van assistentiewoningen Ter Korbeke in Bierbeek, de vzw Belsibe, is failliet verklaard. In de zomer van 2022 bracht onderzoek van Het Laatste Nieuws aan het licht dat rustoorddirecteur Ivan VL. (61) tal van bewoners jaren voor miljoenen euro’s had opgelicht met zogenaamd ‘luxevastgoed’ over de hele wereld. Wat moet er nu na het faillissement met de resterende 42 bejaarde bewoners gebeuren? Burgemeester Johan Vanhulst (CD&V) geeft tekst en uitleg.
  Bierbeek
 3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.