UZ Leuven is de voorbije decennia uitgegroeid tot een ziekenhuis dat wereldwijd wordt gewaardeerd voor de medische expertise op tal van onderzoeksdomeinen.
Volledig scherm
UZ Leuven is de voorbije decennia uitgegroeid tot een ziekenhuis dat wereldwijd wordt gewaardeerd voor de medische expertise op tal van onderzoeksdomeinen. © vertommen

Primeur voor UZ Leuven: eerste Belgische patiënt krijgt harttransplantatie met nieuwe bewaringstechniek

LeuvenIn UZ Leuven is voor de eerste keer in België een harttransplantatie uitgevoerd met behulp van een nieuwe bewaringstechniek. Daarmee kan een donorhart bijna vijf keer langer bewaard worden, wat leidt tot een grotere overlevingskans na de operatie. “De ingreep maakt deel uit van een internationale studie onder leiding van UZ Leuven”, klinkt het in het Leuvense ziekenhuis.

0 reacties

  1. Leuvense studie brengt reactie in longen van ernstig zieke Covid-19-patiënten in beeld: “We begrijpen nu beter wat er misloopt bij kritiek zieke patiënten”
    PREMIUM
    Leuven

    Leuvense studie brengt reactie in longen van ernstig zieke Co­vid-19-patiënten in beeld: “We begrijpen nu beter wat er misloopt bij kritiek zieke patiënten”

    Onderzoekers van UZ Leuven, de KU Leuven en het VIB onderzochten de afweerreactie bij Covid-19-patiënten die in het ziekenhuis werden opgenomen vanwege een longontsteking. Uit gedetailleerde analyses van het longvocht ontdekten ze nieuwe factoren die een rol spelen in de overdreven immuunreactie tegen het virus bij ernstig zieke patiënten.