UZ Leuven is de voorbije decennia uitgegroeid tot een ziekenhuis dat wereldwijd wordt gewaardeerd voor de medische expertise op tal van onderzoeksdomeinen.
Volledig scherm
UZ Leuven is de voorbije decennia uitgegroeid tot een ziekenhuis dat wereldwijd wordt gewaardeerd voor de medische expertise op tal van onderzoeksdomeinen. © vertommen

Primeur voor UZ Leuven: eerste Belgische patiënt krijgt harttransplantatie met nieuwe bewaringstechniek

LeuvenIn UZ Leuven is voor de eerste keer in België een harttransplantatie uitgevoerd met behulp van een nieuwe bewaringstechniek. Daarmee kan een donorhart bijna vijf keer langer bewaard worden, wat leidt tot een grotere overlevingskans na de operatie. “De ingreep maakt deel uit van een internationale studie onder leiding van UZ Leuven”, klinkt het in het Leuvense ziekenhuis.

0 reacties

 1. Minckelersparking maakt plaats voor duurzame woonwijk: “Van 1,3 hectare beton naar wandelboulevard en speelpleintjes”
  PREMIUM
  Leuven

  Minckelers­par­king maakt plaats voor duurzame woonwijk: “Van 1,3 hectare beton naar wandelbou­le­vard en speelplein­tjes”

  Er wordt een nieuw hoofdstuk geschreven in de heropwaardering van de Vaartkom. Op de Minckelerssite –nu nog een parkeergebouw- verrijst binnenkort een bijna-energieneutrale woonwijk met 157 nieuwe appartementen en 34 huizen. Het ambitieuze woonproject krijgt de naam ‘Nieuw Leuven’. “Een meerwaarde voor de hele buurt”, zegt John Eyers van Jasper-Eyers Architects. Blijft de vraag: wat gebeurt er met de Minckelersparking?
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Leuvense studie brengt reactie in longen van ernstig zieke Covid-19-patiënten in beeld: “We begrijpen nu beter wat er misloopt bij kritiek zieke patiënten”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuvense studie brengt reactie in longen van ernstig zieke Co­vid-19-patiënten in beeld: “We begrijpen nu beter wat er misloopt bij kritiek zieke patiënten”

  Onderzoekers van UZ Leuven, de KU Leuven en het VIB onderzochten de afweerreactie bij Covid-19-patiënten die in het ziekenhuis werden opgenomen vanwege een longontsteking. Uit gedetailleerde analyses van het longvocht ontdekten ze nieuwe factoren die een rol spelen in de overdreven immuunreactie tegen het virus bij ernstig zieke patiënten.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"