Het nieuwe bestuur van Leuven 2030 gaat onverminderd verder met de ambitie om van Leuven een klimaatneutrale stad te maken.
Volledig scherm
Het nieuwe bestuur van Leuven 2030 gaat onverminderd verder met de ambitie om van Leuven een klimaatneutrale stad te maken. © Leuven 2030

Primeur voor nieuw bestuur van Leuven 2030: 16-jarige Simon Sterck is verkozen

LeuvenVzw Leuven 2030 blaast acht kaarsjes uit en viert dat met enkele nieuwe leden in het bestuur. Twee vaststellingen: voor het eerst is er een minderjarige verkozen en het aantal bestuurders stijgt van 15 naar 18.

0 reacties

 1. VELO lanceert circulaire betaalbare e-fiets in Leuven: “Het gaat om een eenvoudig systeem zonder toeters en bellen”
  Leuven

  VELO lanceert circulaire betaalbare e-fiets in Leuven: “Het gaat om een eenvoudig systeem zonder toeters en bellen”

  VELO vzw lanceert in samenwerking met swugo een innovatieve circulaire e-fiets. “Het is een betaalbare oplossing voor wie elektrisch ondersteund wil fietsen. In de proefperiode richt VELO zich in de eerste plaats tot studenten”, zegt Jos Vandikkelen, directeur bij VELO. Na het proefproject wordt er ook gemikt op het bredere publiek om elektrisch ondersteund betaalbaar te maken.
 2. Leuven stapt mee in onderzoek van Marc Van Ranst rond luchtreiniging in klaslokalen: is dit het antwoord op leeglopende klassen?
  PREMIUM
  Leuven

  Leuven stapt mee in onderzoek van Marc Van Ranst rond luchtreini­ging in klasloka­len: is dit het antwoord op leeglopen­de klassen?

  Is ‘propere lucht’ in de toekomst de garantie om klaslokalen en andere binnenruimtes open te houden? Daar lijkt het wel op na wetenschappelijk onderzoek maar het blijft nog een vraagteken of luchtfiltering echt kan voorkomen dat voltallige klassen besmet geraken met het coronavirus. Om het antwoord te vinden nemen drie Leuvense scholen deel aan een grootschalig onderzoek. “Als we met een kleine inspanning kinderen op school kunnen houden, nemen we graag een pioniersrol mee op“, zegt Lalynn Wadera.
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. REPORTAGE. Erik De Rop (Vzw Oude Markt) blikt eerder somber vooruit: “2022 wordt het jaar van de waarheid voor nachthoreca”
  PREMIUM
  Leuven
  1

  REPORTAGE. Erik De Rop (Vzw Oude Markt) blikt eerder somber vooruit: “2022 wordt het jaar van de waarheid voor nachthore­ca”

  Het coronavirus houdt de (nacht)horeca nu al bijna twee jaar in de ban en dat begint emotioneel en financieel erg zwaar door te wegen. Bovendien moeten dit jaar de uitgestelde rekeningen worden betaald. Blijft de vraag: dreigen er alsnog horecazaken over de kop te gaan? “Ik hou mijn hart vast”, zegt Erik De Rop, voorzitter van vzw Oude Markt. “Met de intrede van de coronabarometer mogen we een uurtje langer open maar dat zal het broodnodige verschil niet maken. Er vallen klappen en de rek is eruit.”