Luc Vanbutsele was de bezieler van café Allee en dat zal hij voor eeuwig blijven, ook na zijn dood.
Volledig scherm
PREMIUM
Luc Vanbutsele was de bezieler van café Allee en dat zal hij voor eeuwig blijven, ook na zijn dood. © Vertommen

PORTRET. Luc (67), legendarisch uitbater van Café Allee, overleden na strijd tegen ziekte: “Beetje nonchalant, maar hij wist verdomd goed waar hij mee bezig was”

LeuvenLeuven is alweer een horecamonument armer. Luc Vanbutsele, de oprichter van café Allee op de Oude Markt, heeft zopas de strijd tegen zijn ziekte verloren op 67-jarige leeftijd. Een uitzonderlijk cafébaas is niet meer, zoveel is zeker.

1 reactie

 • Patrick Dekoninck

  3 weken geleden
  En of Den Allee nog steeds de sterkhouder is van de Oude Markt. De juiste mensen achter "Den Toog" en gegarandeerd open tot het openingsuur van een doorsnee staminee.
 1. Ambitieus koppel geeft legendarisch café Allee tweede leven: “Vanaf 3 september stroomt er weer bier uit de tapkraan, en hopelijk erg veel”
  PREMIUM
  Leuven

  Ambitieus koppel geeft legenda­risch café Allee tweede leven: “Vanaf 3 september stroomt er weer bier uit de tapkraan, en hopelijk erg veel”

  Na de verplichte horecasluitingen werd duidelijk dat de Oude Markt in Leuven verder moest zonder het legendarische café Allee. Zonder meer een groot verlies, maar het levenswerk van uitbater Luc Vanbutsele krijgt alsnog een tweede leven, met dank aan een jong en enthousiast koppel dat grote plannen heeft met ‘den Allee’. “Het is een monument in Leuven en ver daarbuiten. We zijn ons daar bewust van”, zegt Jorge Piot (30).