Volledig scherm
© Vertommen

POLL: wat brengt de toekomst voor de Leuvense Bondgenotenlaan?

4 reacties

 • Kristof Vangroenderbeek

  1 jaar geleden
  Een stadsbus erdoor en niet elke bus nu...dat zou al veel oplossen. Vanaf 11uur ook geen verkeer meer en mooier aanleggen van de straat.
 • Degeest Etienne

  1 jaar geleden
  De torenhoge huurprijzen zijn hier zeker en vast de grote boosdoener, huurprijzen van 8000/maand en meer, hoeveel moet je hiervoor verkopen, en ook zeker de e-commerce.
 • Frederik Boogaerts

  1 jaar geleden
  Doet is niet de reden de reden is de mindere veiligheid en het weren van de auto
 • Dennis Andersen

  1 jaar geleden
  De juiste keuze staat er niet tussen, terug meer verkeer toelaten. De handel gaat kapot sinds men aan geen enkele winkel nog even kan parkeren om zware aankopen in te laden. Vooral alles wat elektro en HiFi is dan, loop eens met een versterker van 28kg door de straten. En ja, ook om te laden of lossen krijgt men van overijverige agenten een boete als foutparkeerder, niet normaal want laden is niet parkeren en mag normaal overal.
 1. Wat is er mis in de Bondgenotenlaan? Bijna dubbel zoveel leegstand in vergelijking met andere Leuvense winkelstraten
  PREMIUM

  Wat is er mis in de Bondgeno­ten­laan? Bijna dubbel zoveel leegstand in vergelij­king met andere Leuvense winkelstra­ten

  De Leuvense Bondgenotenlaan wordt alsmaar meer het zorgenkind van de middenstand. Vandaag blijkt uit een telling dat er welgeteld 19 handelspanden leeg staan en dat is een derde meer in vergelijking met 2018. Schepen Johan Geleyns erkent dat de leegstand in de belangrijkste winkelstraat van Leuven in stijgende laan gaat. “We klokken stilaan af op 15 % leegstand. De reden? De huurprijzen zijn niet van de poes.”
 2. “Mijn kind heeft zogezegd geen beperking meer, tot iemand de tijd vindt om hun dossier te bekijken”: Senn (3,5) en Emiel (13) krijgen geen zorgtoeslag meer door achterstand bij de overheid
  PREMIUM
  Leuven

  “Mijn kind heeft zogezegd geen beperking meer, tot iemand de tijd vindt om hun dossier te bekijken”: Senn (3,5) en Emiel (13) krijgen geen zorgtoe­slag meer door achter­stand bij de overheid

  “Onze kinderen hun beperking is niet plots verdwenen hé”: mama Veerle Rykx (43) uit Kessel-Lo en Elke Janssens (37) uit Hoegaarden zijn gefrustreerd. Zowat 500 euro verhoogde zorgtoeslag voor hun zoontjes - Emiel heeft dwerggroei en Senn een hersenverlamming - worden plots niet meer betaald. Reden? Een achterstand bij de overheid in het verwerken van de dossiers. Volgens Kind en Gezin komt er vanaf maart een rechtzetting.
 1. Fotoreportage: deze handelspanden in de Bondgenotenlaan staan momenteel leeg

  Fotorepor­ta­ge: deze handelspan­den in de Bondgeno­ten­laan staan momenteel leeg

  De Bondgenotenlaan in Leuven staat in het middelpunt van de belangstelling. De leegstand in handelspanden loopt er ondertussen op tot 15 % terwijl het gemiddelde afklokt op 8,5 %. Daarmee is Leuven één van de betere leerlingen van de klas in Vlaanderen maar dat neemt niet weg dat de leegstand in de belangrijkste winkelstraat een negatief effect heeft op de uitstraling van shoppingstad Leuven. Straks gaan we dieper in op de oorzaken en de mogelijke oplossingen met Luc Caubergh van handelaarsorganisatie Liefst Leuven. In afwachting daarvan een fotoreportage die de leegstand in beeld brengt.
 2. Handelaarsorganisatie Bondgenotenlaan: “Niet hoge huurprijzen maar de stroom van bussen is het probleem voor onze winkelstraat”
  PREMIUM

  Handelaars­or­ga­ni­sa­tie Bondgeno­ten­laan: “Niet hoge huurprij­zen maar de stroom van bussen is het probleem voor onze winkel­straat”

  Schepen van Handel Johan Geleyns (CD&V) haalde de hoge huurprijs van winkelruimte op de Bondgenotenlaan gisteren aan als één van de belangrijkste redenen voor de leegstand die ondertussen oploopt tot 15%. Handelaarsorganisatie Bondgenotenlaan is het niet eens met die analyse. “Wij zien twee grote problemen: de continue stroom van busverkeer in twee richtingen en de lage belevingswaarde van de winkelstraat”, zegt voorzitter Luc Caubergh.
 1. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest

 2. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen