De vrouw reed achterwaarts over haar vriendin die probeerde in te stappen aan de Parkpoort in Leuven.
Volledig scherm
PREMIUM
De vrouw reed achterwaarts over haar vriendin die probeerde in te stappen aan de Parkpoort in Leuven. © vertommen

Politierechter legt geen straf op voor zeventiger die beste vriendin overrijdt: “De verantwoordelijkheid voor haar dood draagt ze voor haar leven mee”

LEUVENHaar vriendin stierf onder de wielen van haar SUV. Door de tragiek van het fatale ongeluk twee jaar geleden aan de Parkpoort in Leuven oordeelde de politierechter in Leuven dat G.V. (71) geen straf verdient. “Haar zwaarste straf heeft ze al gekregen.” De zeventiger komt zo weg met opschorting van straf.

 1. Lucie ‘the queen’ Mertens (78) uit Leuven leeft erg mee met Queen Elizabeth II: “Ja, ik ga huilen tijdens de begrafenis van Philip”
  PREMIUM
  Leuven

  Lucie ‘the queen’ Mertens (78) uit Leuven leeft erg mee met Queen Elizabeth II: “Ja, ik ga huilen tijdens de begrafenis van Philip”

  Ze lijkt sprekend op Queen Elizabeth II en ze draagt tijdens haar rondleidingen in Leuven als stadsgids niet zelden de typische hoedjes die de Britse koningin zo graag ziet. We hebben het uiteraard over Lucie Mertens (78) die door corona haar eigen jubileumfeest al zes (!) keer moest uitstellen. “Verplaatst naar 2022, maar nu leef ik vooral mee met het verdriet van Queen Elizabeth II na de dood van haar man Philip”, vertelt Lucie.
 2. REPORTAGE. De verdoken armoede in Leuven: “Ik was drie jaar lang dakloos, maar niemand wist het”
  PREMIUM
  Leuven

  REPORTAGE. De verdoken armoede in Leuven: “Ik was drie jaar lang dakloos, maar niemand wist het”

  “Leuven is een rijke stad, maar er is een schaduwkant.” Ze hebben nog wel een ‘bevriend’ dak boven hun hoofd, maar het had niet veel gescheeld of ze sliepen op straat. Een onverwachte financiële tegenslag of eenzaamheid die overgaat naar ernstige drugverslaving: onze reporter ging mee aanschuiven voor een 1 euro-maaltijd bij armoede-organisatie Poverello, en sprak er met twee sofasurfers, een hippe naam voor iemand in een precaire woonsituatie. “Ik schaam me, maar ik heb al twee dagen niet gegeten.”
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"