Cindy Van Dijck is politierechter in Leuven.
Volledig scherm
PREMIUM
Cindy Van Dijck is politierechter in Leuven. © KAR

Politierechter in Leuven niet akkoord met beslissing in kortgeding over coronamaatregelen: “Precies of ik zou al die tijd onwettig gesanctioneerd hebben”

LeuvenLeuvense politierechter Cindy Van Dijck fronst de wenkbrauwen bij de hoerastemming waarin velen verkeerden na de uitspraak van de kortgedingrechter in Brussel gisteren. Die maakte komaf met de huidige coronamaatregelen, omdat die wettelijk niet gestoeld zouden zijn. “Precies of ik en mijn collega’s zouden al die tijd onwettig gesanctioneerd hebben.”

 1. Tournée Générale: REPORTAGE De grote drukte blijft nog even uit in Leuven maar dat maakt het niet minder gezellig: “Eerst koffie want we willen doorgaan tot 22 uur”
  PREMIUM
  Leuven

  Tournée Générale: REPORTAGE De grote drukte blijft nog even uit in Leuven maar dat maakt het niet minder gezellig: “Eerst koffie want we willen doorgaan tot 22 uur”

  Van een overrompeling kunnen we nog niet spreken maar toch zien we één rode draad als we op reportage gaan in hartje Leuven: een glimlach. Hoewel het miezerige weer voorlopig nog spelbreker van dienst is, ruilden toch heel wat mensen uitslapen in voor het langverwachte terrasje. “We beginnen voorzichtig met een koffie maar straks schakelen we over op een wijntje of een cocktail”, aldus drie jongedames op het terras van Barvista op de Oude Markt.
 1. Man (33) steelt politieauto, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje
  Play
  bizar

  Man (33) steelt politieau­to, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje

 2. Dolle waterpret wanneer bruine beer Takoda badje neemt
  Play
  dieren

  Dolle waterpret wanneer bruine beer Takoda badje neemt