Provinciegouverneur Lodewijk De Witte
Volledig scherm
Provinciegouverneur Lodewijk De Witte © Vertommen

Politie waarschuwt: “Extra controles op bussen en autocars in oktober”

De lokale en federale politiediensten gaan in oktober in Vlaams-Brabant extra controleren op rijden onder invloed. “Bijzondere aandacht gaat ook naar de chauffeurs van zware voertuigen en autocars en autobussen die leerlingen vervoeren”, zegt provinciegouverneur Lodewijk De Witte.

 1. Nog op zoek naar inspiratie, Sint? Met deze zes tips maak je de kinderen zeker blij!
  PREMIUM
  Leuven

  Nog op zoek naar inspiratie, Sint? Met deze zes tips maak je de kinderen zeker blij!

  Joepie! Het was even spannend, maar Sinterklaas en zijn roetpieten zijn toch veilig aangekomen in ons land. Bij zijn intrede had de goedheiligman ook een blijde boodschap: er zijn dit jaar géén stoute kinderen! We kunnen dus allemaal weer braaf ons schoentje zetten. Maar heeft de Sint nog wel voldoende inspiratie na al die jaren? Wij gingen eens polsen bij drie Leuvense speelgoedwinkels naar hun ultieme tips voor de Sint.
 2. Betrapte indringers komen “plasje” doen

  Betrapte indringers komen “plasje” doen

  Een bewoner van de Van Rodestraat in Kessel-Lo heeft zaterdagavond twee indringers in zijn tuin betrapt. De twee hielden zich op in de buurt van het tuinhuis. Toen ze gevraagd werden wat ze kwamen doen, maakte het duo gewag in het Engels dat ze “een plasje” kwamen maken. Daarna gingen ze er snel vandoor. De politie hield nog de ganse avond een extra oogje in het zeil in de buurt, maar kon het verdachte duo niet meer aantreffen. Uit het tuinhuis bleek niets gestolen.
 3. UCLL lanceert ‘conflicthelden’: een nieuwe manier om jongeren en hulpverleners virtueel samen te brengen
  Leuven

  UCLL lanceert ‘conflict­hel­den’: een nieuwe manier om jongeren en hulpverle­ners virtueel samen te brengen

  De coronamaatregelen hebben een sterke impact op hulpverleners die jongeren begeleiden. Ook voor hen vraagt zorg opnemen vandaag een andere aanpak. Daarom heeft hogeschool UCLL een nieuw online platform gelanceerd onder de naam ‘Conflicthelden’. “Het platform helpt 13- tot 18-jarigen om hun emoties te uiten via hun smartphone en overbrugt drempels van tijd en afstand voor de zorgverleners”, vertelt onderzoeker Stijn Custers.
 1. Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektriciteitsleiding
  Play

  Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektrici­teits­lei­ding

 2. Vijf griezelige verrassingen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’
  Play
  games

  Vijf griezelige verrassin­gen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’