Illustratie rechtbank Leuven.
Volledig scherm
Illustratie rechtbank Leuven. © Vertommen

Politie vat twee inbrekers met gestolen goederen

LeuvenDe politie van Leuven heeft twee inbrekers betrapt die recent nog hebben toegeslagen. In de rugzakken van de verdachten werd inbrekersmateriaal aangetroffen alsook een aantal goederen die eerder op de dag gestolen werden op een studentenkamer in Heverlee. Beide verdachten werden gedagvaard volgens de snelrechtprocedure.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Dante Vanzeir wordt in politierechtbank verwacht: voetballer reed onder invloed én met gsm achter stuur

  Dante Vanzeir wordt in politie­recht­bank verwacht: voetballer reed onder invloed én met gsm achter stuur

  Voetballer Dante Vanzeir wordt op 8 juni in de politierechtbank in Leuven verwacht voor rijden onder invloed en het gebruik van zijn gsm achter het stuur. Sinds februari speelt de Limburger voor New York Red Bulls in de VS, nadat hij tweeënhalf seizoen voor het Brusselse Union Sint-Gillis uitkwam. Het is eerder onwaarschijnlijk dat Vanzeir persoonlijk voor de Leuvense rechtbank zal verschijnen.
  Leuven
 1. Rustoorddirecteur (61) lichtte senioren voor miljoenen euro’s op, en nu volgt voor hen nieuwe klap: “We laten de bewoners niet in de kou staan”
  PREMIUM

  Rustoorddi­rec­teur (61) lichtte senioren voor miljoenen euro’s op, en nu volgt voor hen nieuwe klap: “We laten de bewoners niet in de kou staan”

  De uitbater van assistentiewoningen Ter Korbeke in Bierbeek, de vzw Belsibe, is failliet verklaard. In de zomer van 2022 bracht onderzoek van Het Laatste Nieuws aan het licht dat rustoorddirecteur Ivan VL. (61) tal van bewoners jaren voor miljoenen euro’s had opgelicht met zogenaamd ‘luxevastgoed’ over de hele wereld. Wat moet er nu na het faillissement met de resterende 42 bejaarde bewoners gebeuren? Burgemeester Johan Vanhulst (CD&V) geeft tekst en uitleg.
  Bierbeek
 2. Leuven gaat voor leuk record op Buitenspeeldag: “Bondgenotenlaan wordt de langste speelstraat van het land”
  4

  Leuven gaat voor leuk record op Buiten­speel­dag: “Bondgeno­ten­laan wordt de langste speel­straat van het land”

  Hoewel meer dan één wetenschappelijk onderzoek aantoont dat kinderen en jongeren alsmaar vaker aan een scherm gekluisterd zitten, blijft Buitenspeeldag toch een hoogdag. Op woensdag 19 april is het weer zo ver en in Leuven maakt het stadsbestuur er dit jaar een speciale editie van: “We zien het groots want Leuven behaalde opnieuw het label Kindvriendelijke Stad”, vertelt schepen van Jeugd Dirk Vansina (CD&V).
  Leuven
 3. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.