Parket Leuven
Volledig scherm
Parket Leuven © Parket Leuven

Politie van Leuven rolt internationale bende sigarettensmokkelaars op: “In het najaar van 2020 verantwoordelijk voor 18 miljoen euro aan namaaksigaretten”

LeuvenEen internationaal onderzoek, gevoerd door de Federale Gerechtelijke Politie van Leuven, heeft een criminele organisatie in beeld gebracht die namaaksigaretten smokkelde over heel West-Europa. De politie- en douanediensten zijn op 4 en 5 mei binnengevallen op 17 locaties in België, 10 in Frankrijk en 1 in Nederland. Er werden er 11 verdachten gearresteerd en op locaties in Lubbeek, Wemmel en Brussel, verborgen in woningen in totaal meer dan 1 miljoen Euro aangetroffen.

 1. VIDEO. Lucie 'the queen' Mertens uit Leuven viert 2.555ste taxirit: “Ik zat al 51.100 minuten in een taxi en ik weet perfect wat me dat heeft gekost”
  PREMIUM
  Leuven

  VIDEO. Lucie 'the queen' Mertens uit Leuven viert 2.555ste taxirit: “Ik zat al 51.100 minuten in een taxi en ik weet perfect wat me dat heeft gekost”

  Het ene record is het andere niet maar Lucie ‘the queen’ Mertens (78) schreef zopas toch een opmerkelijke mijlpaal op haar palmares. Ze spendeerde al exact 51.100 minuten in een taxi en dat leverde haar in Leuven onder meer de bijnaam Madam Chichi op. “Nochtans is altijd een taxi nemen voor mij veel goedkoper dan een eigen wagen. Ik ben trouwens bang in de auto”, aldus de 78-jarige stadsgids die op Queen Elizabeth II lijkt.
 1. Leuven telt af naar WK wielrennen: “Countdownklok op Grote Markt en energie komt van de wielerfans”
  Leuven

  Leuven telt af naar WK wielrennen: “Countdown­klok op Grote Markt en energie komt van de wielerfans”

  Over exact 100 dagen strijkt het internationale wielerpeloton neer in Vlaanderen voor de 2021 UCI Road World Championships. Het WK dus en Leuven telt als gaststad met ongeduld af naar eind september. Vandaag werd de countdown officieel ingeluid met een interactieve aftelklok. “Bedoeling is dat je de klok van energie voorziet door zelf te trappen”, zegt schepen Johan Geleyns (CD&V).
 2. Eerste ontwerp Masterplan Zoet Water toont indrukwekkende metamorfose: “Voor alle generaties iets bieden”
  Oud-Heverlee

  Eerste ontwerp Masterplan Zoet Water toont indrukwek­ken­de metamorfo­se: “Voor alle generaties iets bieden”

  Het Zoet Water is voor heel wat inwoners van Oud-Heverlee en ver daarbuiten een gekende en geliefde plek. Het voorbije jaar werkten inwoners, experten en alle leden van de gemeenteraad hard aan een ambitieuze herinrichting en de eerste plannen bieden een blik op de toekomstige metamorfose van het Zoet Water. “We zijn erg nieuwsgierig naar de reacties van de inwoners”, vertelt Adinda Claessen, voorzitster van de gemeenteraad en trekker van het Toekomstforum.