Illustratie politie Leuven
Volledig scherm
Illustratie politie Leuven © Vertommen

Politie doekt illegaal feestje op met 27 Erasmusstudenten

LeuvenIn tegenstelling tot vrijdagnacht, kreeg de politie van Leuven zaterdagnacht opnieuw klachten binnen van geluidsoverlast. Onder meer van twee illegale studentenfeestjes.

 1. Waar houden de cafébazen uit onze regio zich vandaag zoal mee bezig? “Stilzitten kunnen we niet, dus nemen we maar tijdelijk een nieuwe job aan”
  PREMIUM
  Leuven

  Waar houden de cafébazen uit onze regio zich vandaag zoal mee bezig? “Stilzitten kunnen we niet, dus nemen we maar tijdelijk een nieuwe job aan”

  Goed nieuws voor de niet-essentiële winkels in ons land, maar nog geen groen licht voor de horeca. Cafés en restaurants blijven zeker gesloten tot 15 januari. De zoveelste zure appel om door te bijten. Werchterse cafébaas Danny Junior (45) trok samen met onze reporter naar Keerbergen en Leuven om zijn collega’s een hart onder de riem steken, en eens te horen met wat iedereen zich tegenwoordig bezig houdt.
 2. Leuvense winkeliers bereiden zich tot in detail voor op heropening: “De maand december moet véél goedmaken”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuvense winkeliers bereiden zich tot in detail voor op heropening: “De maand december moet véél goedmaken”

  Driemaal hoera voor de winkeliers, want niet-essentiële winkels mogen vanaf morgen heropenen, zij het onder strikte voorwaarden. Wie vandaag door de Leuvense winkelstraten wandelde, kon verschillende uitbaters spotten die hun etalages in gereedheid brachten. De opluchting is groot, al wachten sommigen met een bang hartje af. “Ik verwacht eerlijk gezegd een stormloop. Zeker volgend weekend met zaterdag én koopzondag”, klinkt het. De stad neemt alvast bijkomende maatregelen.
 3. Emotionele Tom Helsen treedt op voor Hannelore (17): “Een dagelijkse strijd, maar praten en veel sporten helpt tegen depressie”
  PREMIUM
  Holsbeek

  Emotionele Tom Helsen treedt op voor Hannelore (17): “Een dagelijkse strijd, maar praten en veel sporten helpt tegen depressie”

  Vandaag is het Rode Neuzen Dag en wordt er aandacht gevraagd voor de weerbaarheid van jongeren. Dat is nodig, want uit onderzoek blijkt dat maar liefst 1 op 5 Vlaamse jongeren kampt met psychische problemen. Hannelore (17) uit Holsbeek heeft geen gemakkelijke jeugd gehad en vecht al op jonge leeftijd tegen een zware depressie. Tom Helsen bracht een prachtige cover van Hannelore’s favoriete liedje en een emotionele versie van ‘Niet Door Mij’ om haar een hart onder de riem te steken. “Ik heb het nog vaak heel moeilijk, maar elke dag ga ik ervoor en kies ik opnieuw voor het leven”, vertelt Hannelore.
 1. Animal Rights beschuldigt KU Leuven van dierenmishandeling: “Aapjes krijgen nog geen glas water per dag”
  PREMIUM
  Leuven

  Animal Rights beschul­digt KU Leuven van dierenmis­han­de­ling: “Aapjes krijgen nog geen glas water per dag”

  Animal Rights blijft verontwaardigd over het lot van de proefapen die worden gebruikt bij onderzoek aan de KU Leuven. De dierenrechtenorganisatie vroeg inspectieverslagen op over het apenlab en komt tot de conclusie dat de proefapen pijn voelen bij de onderzoeken. “We lanceren nu het online portaal ReportAnimalTesting.eu waar getuigen dierenmishandeling van proefdieren vertrouwelijk kunnen melden”, zegt Jen Hochmuth.
 2. Kunst is van iedereen: M Leuven steunt twintigtal opkomende kunstenaars en voor amper 40 euro heb je zelf ook een stukje kunst
  Leuven

  Kunst is van iedereen: M Leuven steunt twintigtal opkomende kunste­naars en voor amper 40 euro heb je zelf ook een stukje kunst

  M Leuven, stad Leuven en Cera lanceren samen een actie om opkomende kunstenaars in België zuurstof te geven in deze barre tijden. Meer concreet krijgt M van Cera en de stad Leuven een enveloppe van 100.000 euro om werken aan te kopen van opkomende kunstenaars. “En daarbovenop lanceren we ook nog een crowdfunding want kunst is van iedereen”, zegt Denise Vandevoort, voorzitter van M.
 1. Robbie Williams pakt Joe-dj Anke helemaal in met zijn charmes
  Play
  Joe

  Robbie Williams pakt Joe-dj Anke helemaal in met zijn charmes

 2. Heimwee naar The Masked Singer? Sandra Kim brengt straffe medley!
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Heimwee naar The Masked Singer? Sandra Kim brengt straffe medley!