.
Volledig scherm
. © Reuters / Joel Hoylaerts / Photo News

Politie beslist ‘sultankwestie’: voertuigen van sultan mogen niet meer op Grote Markt staan

De passage van de sultan van Oman in Leuven voor een behandeling in het wereldvermaarde UZ Leuven spreekt al een hele week lang tot de verbeelding. Sultan Qaboos bin Said al Said (79) huurt viersterrenhotel The Fourth af tot eind januari. De afgelopen dagen doken een vijftal zwarte minibusjes op die keurig op een rij werden geparkeerd tegen de Sint-Pieterskerk. Maar dat is verleden tijd. “Enkel nog als het om veiligheidsredenen noodzakelijk zou zijn, is het toegelaten”, aldus Marc Vranckx van de Leuvense politie.

25 reacties

 • RUDI FRIEDRICHSEN

  2 jaar geleden
  Bij mijn weten is hier vrij snel tot een oplossing gekomen. Hun wagens staan elders en iedereen is tevreden. Dus waarom al dat negatieve blijven rondstrooien? Het is misschien raar om te zeggen maar ik vrees dat jaloezie hier het enige is wat ik bespeur. Hij kon moeilijk met zijn fiets komen he de sultan? Goed werk geleverd Leuven bestuur en politie.
 • Herman Puelinckx

  2 jaar geleden
  Waarom al die herrie hierover? De Grote Markt is ontoegankelijk voor auto's. Wat maakt het uit dat er een paar voertuigen van een speciale gast op de zijkant staan? Ziet men niet in dat dit bezoek Leuven internationaal op de kaart zet? Als de paus komt ligt heel de stad stil. Wanneer een sultan komt (een soort Arabische keizer) kan het niet zijn.
 • HUGO Wils

  2 jaar geleden
  Mijnheer Lunders,wat heeft Trump met dit alles te maken!Toen Obama,Bill Clinton,Bush sr en jr in België waren stond het land ook zijn kop.Dit bewijst uw vooringenomenheid ten aanzien van deze president!
 • Ibn Marouf

  2 jaar geleden
  Politie beslist … juist niks! Naar de pijpen dansen van de burgemeester, dat is alles.
 • Joeri Redice

  2 jaar geleden
  Iedereen gelijk voor de wet, geld, sultan of niet, regels zijn regels!!
 1. Dronken fietser (24) valt op de Kriekenbergweg
  Leuven

  Dronken fietser (24) valt op de Krieken­berg­weg

  Een 24-jarige fietser uit Heverlee is zaterdagnacht rond 1 uur gewond geraakt toen hij op de Kriekenbergweg in Kessel-Lo met zijn fiets tegen de grond ging. Er waren geen derden bij het ongeval betrokken. De man had samen met een paar kameraden naar de voetbalwedstrijd van de Rode Duivels gekeken en daar wat pinten gedronken. Hij legde een positieve ademtest af. Hij hield aan de valpartij enkele verwondingen aan het hoofd en in het gezicht over en werd met een ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg.