.
Volledig scherm
. © Reuters / Joel Hoylaerts / Photo News

Politie beslist ‘sultankwestie’: voertuigen van sultan mogen niet meer op Grote Markt staan

De passage van de sultan van Oman in Leuven voor een behandeling in het wereldvermaarde UZ Leuven spreekt al een hele week lang tot de verbeelding. Sultan Qaboos bin Said al Said (79) huurt viersterrenhotel The Fourth af tot eind januari. De afgelopen dagen doken een vijftal zwarte minibusjes op die keurig op een rij werden geparkeerd tegen de Sint-Pieterskerk. Maar dat is verleden tijd. “Enkel nog als het om veiligheidsredenen noodzakelijk zou zijn, is het toegelaten”, aldus Marc Vranckx van de Leuvense politie.

25 reacties

 • Rudi Friedrichsen

  3 jaar geleden
  Bij mijn weten is hier vrij snel tot een oplossing gekomen. Hun wagens staan elders en iedereen is tevreden. Dus waarom al dat negatieve blijven rondstrooien? Het is misschien raar om te zeggen maar ik vrees dat jaloezie hier het enige is wat ik bespeur. Hij kon moeilijk met zijn fiets komen he de sultan? Goed werk geleverd Leuven bestuur en politie.
 • Herman Puelinckx

  3 jaar geleden
  Waarom al die herrie hierover? De Grote Markt is ontoegankelijk voor auto's. Wat maakt het uit dat er een paar voertuigen van een speciale gast op de zijkant staan? Ziet men niet in dat dit bezoek Leuven internationaal op de kaart zet? Als de paus komt ligt heel de stad stil. Wanneer een sultan komt (een soort Arabische keizer) kan het niet zijn.
 • HUGO Wils

  3 jaar geleden
  Mijnheer Lunders,wat heeft Trump met dit alles te maken!Toen Obama,Bill Clinton,Bush sr en jr in België waren stond het land ook zijn kop.Dit bewijst uw vooringenomenheid ten aanzien van deze president!
 • Ibn Marouf

  3 jaar geleden
  Politie beslist … juist niks! Naar de pijpen dansen van de burgemeester, dat is alles.
 • Hermes Trismegistus

  3 jaar geleden
  Iedereen gelijk voor de wet, geld, sultan of niet, regels zijn regels!!
 1. Bromfietser onder invloed sjeest over Oude Markt
  LEUVEN

  Bromfiet­ser onder invloed sjeest over Oude Markt

  Een bromfietser die dinsdagavond tussen het volk op de Oude Markt in Leuven slalomde, heeft zijn brommer moeten afgeven. Enkele aanwezige politie-inspecteurs zagen het gebeuren, maar ze waren niet in de mogelijkheid de bromfietser te onderscheppen. Wanneer de man een tijdje later opnieuw met hoge snelheid tussen de mensen reed op de Oude Markt, konden ze hem wel bij de kraag vatten. Tijdens de controle gaf de 23-jarige bestuurder de indruk van onder invloed van drugs te zijn. Een positieve speekseltest bevestigde dit. De bromfiets van de man werd voor de duur van twaalf uur aan de ketting gelegd. De twintiger mag enkele processen-verbaal verwachten.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.