.
Volledig scherm
. © Reuters / Joel Hoylaerts / Photo News

Politie beslist ‘sultankwestie’: voertuigen van sultan mogen niet meer op Grote Markt staan

De passage van de sultan van Oman in Leuven voor een behandeling in het wereldvermaarde UZ Leuven spreekt al een hele week lang tot de verbeelding. Sultan Qaboos bin Said al Said (79) huurt viersterrenhotel The Fourth af tot eind januari. De afgelopen dagen doken een vijftal zwarte minibusjes op die keurig op een rij werden geparkeerd tegen de Sint-Pieterskerk. Maar dat is verleden tijd. “Enkel nog als het om veiligheidsredenen noodzakelijk zou zijn, is het toegelaten”, aldus Marc Vranckx van de Leuvense politie.

25 reacties

 • RUDI FRIEDRICHSEN

  2 jaar geleden
  Bij mijn weten is hier vrij snel tot een oplossing gekomen. Hun wagens staan elders en iedereen is tevreden. Dus waarom al dat negatieve blijven rondstrooien? Het is misschien raar om te zeggen maar ik vrees dat jaloezie hier het enige is wat ik bespeur. Hij kon moeilijk met zijn fiets komen he de sultan? Goed werk geleverd Leuven bestuur en politie.
 • Herman Puelinckx

  2 jaar geleden
  Waarom al die herrie hierover? De Grote Markt is ontoegankelijk voor auto's. Wat maakt het uit dat er een paar voertuigen van een speciale gast op de zijkant staan? Ziet men niet in dat dit bezoek Leuven internationaal op de kaart zet? Als de paus komt ligt heel de stad stil. Wanneer een sultan komt (een soort Arabische keizer) kan het niet zijn.
 • HUGO Wils

  2 jaar geleden
  Mijnheer Lunders,wat heeft Trump met dit alles te maken!Toen Obama,Bill Clinton,Bush sr en jr in België waren stond het land ook zijn kop.Dit bewijst uw vooringenomenheid ten aanzien van deze president!
 • Ibn Marouf

  2 jaar geleden
  Politie beslist … juist niks! Naar de pijpen dansen van de burgemeester, dat is alles.
 • Hermes Trismegistus

  2 jaar geleden
  Iedereen gelijk voor de wet, geld, sultan of niet, regels zijn regels!!
 1. RESTOTIP. Heidi's Strijkhuisje # Met De Kleine Honger: Verse dagelijkse kost, aan een schappelijke prijs
  PREMIUM
  Tienen

  RESTOTIP. Heidi's Strijkhuis­je # Met De Kleine Honger: Verse dagelijkse kost, aan een schappelij­ke prijs

  In een doodgewone woning in de Meerstraat in Goetsenhoven bij Tienen kan je (bijna) iedere dag terecht voor afhaalgerechten. Dagelijkse kost tegen een schappelijke prijs. Balletjes in tomatensaus, lasagne, witloof in hespenrolletjes en kaassaus... noem maar op. Maar evenzeer staat er een vispannetje met puree of vegetarische gerechten op het menu. Via haar Facebookpagina kunnen geïnteresseerden suggesties voorstellen. Als er voldoende interesse hiervoor is, gaat Heidi op zoek naar dagverse ingrediënten en kruipt ze achter haar fornuis.
 2. De slimste sms’er van Vlaanderen woont in Kampenhout
  Kampenhout

  De slimste sms’er van Vlaanderen woont in Kampenhout

  De Rode Neuzen Dag kent vandaag haar ontknoping. Talloze acties droegen bij aan een totaalbedrag (de teller staat momenteel op twee miljoen euro) dat integraal gebruikt zal worden voor het goede doel: het mentale welzijn van jongeren. Eén zo’n actie werd gevoerd in Wijnegem Shop Eat Enjoy. Voorbijgangers werden daar aangemaand te raden hoeveel rode neuzen er in een kubus zaten. Deelnemen kon door het antwoord te sms’en, aan het tarief van één euro per bericht. Wie de slimste sms’er van Vlaanderen is, is vandaag bekend geworden.