Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Thinkstock

Pleegouders ontvangen voortaan premie van 150 euro voor herbruikbare luiers of gratis huisvuilzakken

LeuvenPleegouders kunnen voortaan een beroep doen op een premie voor herbruikbare luiers of gratis huisvuilzakken. Stad Leuven geeft deze premie al enkele jaren bij de geboorte of adoptie van een kind, maar niet voor pleegouders. Daar komt nu dus verandering in met een premie ter waarde van 150 euro. “We vinden dit meer dan logisch, pleegouders hebben hier evenzeer recht op”, stelt schepen Thomas Van Oppens.

 1. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 2. Tom Dillemans (26) van restaurant Arenberg voor de derde keer op rij beste sommelier van Vlaams-Brabant: “Vieren doe ik met... champagne!”
  Heverlee

  Tom Dillemans (26) van restaurant Arenberg voor de derde keer op rij beste sommelier van Vlaams-Bra­bant: “Vieren doe ik met... champagne!”

  Tom Dillemans (26) rijgt de records aan elkaar. In 2020 sleepte hij als jongste sommelier ooit in Vlaams-Brabant de prestigieuze trofee ‘Sommelier Of The Year’ voor de provincie in de wacht. Dat lukte hem een tweede keer in 2021. En ook dit jaar was het prijs. Daarmee is hij de eerste sommelier die hem dat geflikt heeft. “Het leuke aan wijn is dat je nooit bent uitgeleerd.”