Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Thinkstock

Pleegouders ontvangen voortaan premie van 150 euro voor herbruikbare luiers of gratis huisvuilzakken

LeuvenPleegouders kunnen voortaan een beroep doen op een premie voor herbruikbare luiers of gratis huisvuilzakken. Stad Leuven geeft deze premie al enkele jaren bij de geboorte of adoptie van een kind, maar niet voor pleegouders. Daar komt nu dus verandering in met een premie ter waarde van 150 euro. “We vinden dit meer dan logisch, pleegouders hebben hier evenzeer recht op”, stelt schepen Thomas Van Oppens.

 1. Herinrichting Tiensepoort volgende maand van start: “Vanaf 17 april verwachten we grotere hinder.”

  Herinrich­ting Tiense­poort volgende maand van start: “Vanaf 17 april verwachten we grotere hinder.”

  Met bijna 5.000 voetgangers, fietsers en auto’s per uur op het drukste moment van de dag is de Tiensepoort één van de drukste kruispunten van Leuven. Vorige maand deed Vlaams minister van mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) het grondige herinrichtingsplan voor het zwarte punt uit de doeken, met als klemtoon meer ruimte voor de actieve weggebruiker en nieuwe verkeerslichten. Op 3 april gaan de werken aan het drukke kruispunt van start.
  Leuven
 2. KIJK. Mankende dief neemt de tijd om waardevolle Orval-reclame van gevel te halen: “Dit was een geschenk van mijn overleden broer”
  PREMIUM

  KIJK. Mankende dief neemt de tijd om waardevol­le Or­val-reclame van gevel te halen: “Dit was een geschenk van mijn overleden broer”

  Een ordinaire dief is woensdag gefilmd geweest toen hij ‘s nachts bij café Bij Boeres in Wezemaal een emaille reclamebord van het biermerk Orval van de gevel haalde. Oud-burgemeester Dirk Claes ziet daarmee een waardevolle herinnering aan zijn overleden broer verloren gaan. “Elke donderdag klinken we nog met een Orval op hem.” De verdachte leek slecht te been en nam dan ook zijn tijd, is te zien in de video.
  Rotselaar