Fotorepo: polsbandjes op de Oude Markt
Volledig scherm
PREMIUM
Fotorepo: polsbandjes op de Oude Markt © Vertommen

Plaats voor optimisme, maar vooral frustratie en teleurstelling bij Leuvense horeca na nieuwe maatregelen: “Dat sluitingsuur is een drama”

LeuvenDe horeca krijgt opnieuw strengere maatregelen: alles dicht om 23 uur en klanten mogen met maximaal zes aan een tafel zitten. Mondmaskers af en het rijk der vrijheid aankondigen in oktober? Dat was toch wat voorbarig, klinkt het zelfs bij de Leuvense horeca. De nieuwe maatregelen die nu ingaan zal het hen heel moeilijk maken. “Om 1 uur had goed geweest, om 23 uur sluiten wil zeggen dat er niemand meer iets komt drinken na een restaurantbezoek”, klinkt het gefrustreerd bij Cafébaas Karim Benjelloun.

  1. Oppositiepartij N-VA hekelt te weinig controles op misbruik van sociale huurders: “Leuven dient een tandje bij te steken in de controle op buitenlandse eigendommen”
    LEUVEN

    Oppositie­par­tij N-VA hekelt te weinig controles op misbruik van sociale huurders: “Leuven dient een tandje bij te steken in de controle op buitenland­se eigendom­men”

    Oppositiepartij N-VA vraagt al enige tijd om ook in Leuven werk te maken van een onderzoek naar buitenlandse eigendommen van sociale huurders en daarvoor beroep te doen op het aanbod uit Vlaanderen. Volgens het kabinet van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) is in Leuven nog geen enkel dossier afgerond.