Pit in de buurt

  1. Pannenkoeken met zelfgemaakt ijs, appeltjes of advocaat? Bij deze zes zaken in Leuven en het Hageland vier je Lichtmis zoals het hoort
    PREMIUM
    Leuven/Hageland

    Pannenkoe­ken met zelfge­maakt ijs, appeltjes of advocaat? Bij deze zes zaken in Leuven en het Hageland vier je Lichtmis zoals het hoort

    “Er is geen vrouwke zo arm, of ze maakt met Lichtmis haar panneke warm.” Volgende week woensdag, op 2 februari, is het Maria-Lichtmis en dat wordt uiteraard gevierd met pannenkoeken. Onze redactie zocht enkele leuke adresjes uit: zes koffiehuisjes, ijssalons en brasserieën in Leuven en het Hageland waar je terechtkan voor een klassieke pannenkoek of eentje met een upgrade. Kies jij voor de ‘Pinokkio’ of eentje met appeltjes en calvados? Of heb je toch liever een Amerikaanse pancake?
  2. Tom Dillemans (26) van restaurant Arenberg voor de derde keer op rij beste sommelier van Vlaams-Brabant: “Vieren doe ik met... champagne!”
    Heverlee

    Tom Dillemans (26) van restaurant Arenberg voor de derde keer op rij beste sommelier van Vlaams-Bra­bant: “Vieren doe ik met... champagne!”

    Tom Dillemans (26) rijgt de records aan elkaar. In 2020 sleepte hij als jongste sommelier ooit in Vlaams-Brabant de prestigieuze trofee ‘Sommelier Of The Year’ voor de provincie in de wacht. Dat lukte hem een tweede keer in 2021. En ook dit jaar was het prijs. Daarmee is hij de eerste sommelier die hem dat geflikt heeft. “Het leuke aan wijn is dat je nooit bent uitgeleerd.”
  1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
    Livios

    Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

    18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
  2. Klokkengelui ter ere van de overleden Jacques Sergeys, de laatste klokkengieter van het land
    Leuven
    1

    Klokkenge­lui ter ere van de overleden Jacques Sergeys, de laatste klokkengie­ter van het land

    Vorige week woensdag overleed Jacques Sergeys (88), en daarmee de laatste klokkengieter van het land. Het gieten zat hem in het bloed, want Jacques was een telg uit de beroemde Vanden Gheynfamilie, die sinds 1506 klokken maakte. Jacques voerde zijn ambacht uit tot in 1980 in zijn werkplaats in het Vleeshuis in Antwerpen. Vandaag zullen zijn ‘Sergeysklokken’ om 11u extra lang luiden, als eerbetoon aan hun maker.