Paul Michiels trapte de 31ste Libertadfeesten op gang in het café. Vanavond maakt Scabs-frontman Guy Swinnen (l.) er zijn opwachting.
Volledig scherm
Paul Michiels trapte de 31ste Libertadfeesten op gang in het café. Vanavond maakt Scabs-frontman Guy Swinnen (l.) er zijn opwachting. © Vertommen

Paul Michiels opent Libertadfeesten

LEUVENDe Libertadfeesten in café Libertad in de Leuvense Muntstraat zijn gisteren van start gegaan met een opener van formaat. Niemand minder dan Paul Michiels gaf er samen met enkele muzikale vrienden het beste van zichzelf. Vanavond staat Guy Swinnen op het kleinste podium van Leuven. "Ik hou van de eerlijke reacties van het publiek in de Libertad", aldus de Diestenaar.

 1. Leuvense hotels zien al sinds lockdown zwarte sneeuw maar blijven creatief: “Ja, je kan eten in het restaurant als je een overnachting boekt”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuvense hotels zien al sinds lockdown zwarte sneeuw maar blijven creatief: “Ja, je kan eten in het restaurant als je een overnach­ting boekt”

  Er was de voorbije maanden veel aandacht voor de restaurants en cafés die zwaar getroffen werden door de coronamaatregelen maar de ‘ho’ van horeca kwam veel minder in het nieuws. Nochtans verging het de hotelsector niet beter en misschien zelfs slechter want hotels kregen geen verplichte sluiting opgelegd, met alle gevolgen vandien voor steunmaatregelen. “Vele sloten vrijwillig bij gebrek aan hotelgasten. Het drama is groot”, zegt Heidi Jeuris, ondervoorzitter van Horeca Leuven.
 2. Ontevreden klant bespuwt drie mensen omdat hij brood moet betalen: “Het ging om 2,35 euro, maar hij flipte opeens”
  PREMIUM
  Leuven

  Ontevreden klant bespuwt drie mensen omdat hij brood moet betalen: “Het ging om 2,35 euro, maar hij flipte opeens”

  In de Spar in Leuven heeft een ontevreden klant woensdagvoormiddag op twee klanten en een kassierster gespuwd. Reden? Hij moest een brood betalen dat hij zelf had laten vallen. Dat weigerde hij echter en hij maakte het daarom wel erg bont aan de kassa: hij werd verbaal heel agressief om zich uiteindelijk te verlagen tot spuwen. “Omdat het brood op de grond had gelegen, moest ik het in de vuilnisbak gooien. Aan de kassa flipte hij opeens”, zucht uitbater Bart.