Naar aanleiding van haar Patroonsfeest bekroont KU Leuven jaarlijks personen met bijzondere verdiensten. Hier rector Luc Sels met Mae Jemiso, eerste afro-Amerikaanse vrouw in de ruimte.
Volledig scherm
Naar aanleiding van haar Patroonsfeest bekroont KU Leuven jaarlijks personen met bijzondere verdiensten. Hier rector Luc Sels met Mae Jemiso, eerste afro-Amerikaanse vrouw in de ruimte. © vertommen

Patroonsfeest 2021: KU Leuven reikt vijf eredoctoraten uit. Ontdek hier welke bollebozen in de prijzen vallen…

Naar aanleiding van haar Patroonsfeest bekroont de KU Leuven jaarlijks personen met bijzondere verdiensten op wetenschappelijk, maatschappelijk of cultureel vlak. Op dinsdag 2 februari 2021 reikt de universiteit een eredoctoraat uit aan Zhenan Bao, Hans Clevers, Bruno Latour, Kate Raworth en Jimmy Volmink. HLN zet de nieuwe eredoctoraten voor u op een rij.

 1. Alfons Leempoels (103), ’s lands oudste huisarts, blikt terug op zijn marathon tegen corona: “Plots stonden de Chinese media voor mijn deur, zonder even te verwittigen”
  PREMIUM
  Rotselaar

  Alfons Leempoels (103), ’s lands oudste huisarts, blikt terug op zijn marathon tegen corona: “Plots stonden de Chinese media voor mijn deur, zonder even te verwitti­gen”

  Wat een jaar. In december blikken we in Vlaams-Brabant en Brussel in 20 verhalen terug op 2020. Vandaag wanen we ons even terug in de tuin van Alfons Leempoels (103), de oudste huisarts van ons land. In juni stapte de dokter uit Rotselaar een marathon tegen corona, haalde hiermee de wereldpers én werd ereburger van de gemeente. “Ik had dat allemaal niet verwacht hoor, die actie was maar als een grapje begonnen...”
 1. Stad Leuven en VDAB willen meer mensen aan het werk: “Slechts 10% van de werkzoekenden volgt momenteel een opleiding”
  Leuven

  Stad Leuven en VDAB willen meer mensen aan het werk: “Slechts 10% van de werkzoeken­den volgt momenteel een opleiding”

  Een actief werkgelegenheidsbeleid op maat van iedereen...dat is doelstelling van de samenwerkingsovereenkomst tussen stad Leuven en VDAB. Door structureel samen te werken, willen beide partners binnen vijf jaar de Leuvense werkzaamheidsgraad verhogen. “In oktober 2020 telde Leuven 3.503 niet-werkende werkzoekenden die ingeschreven waren bij VDAB”, klinkt het.
 1. Gecrashte Grosjean bezoekt onheilsplek in Bahrein en ontmoet zijn redder
  Play

  Gecrashte Grosjean bezoekt onheils­plek in Bahrein en ontmoet zijn redder

 2. Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen
  Play

  Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen