Kebeh Kamara is ten einde raad want ze kan geen betaalbaar dak boven haar hoofd vinden op de privémarkt in Leuven. En de officiële instanties hebben voorlopig ook geen pasklaar antwoord.
Volledig scherm
PREMIUM
Kebeh Kamara is ten einde raad want ze kan geen betaalbaar dak boven haar hoofd vinden op de privémarkt in Leuven. En de officiële instanties hebben voorlopig ook geen pasklaar antwoord. © Vertommen

“Pas als ze effectief op straat staat, kan ze geholpen worden, waar is de logica?”: School De Zonnebloem in de bres voor alleenstaande moeder van vier

Kessel-LoVoor Kebeh Kamara (25) uit Kessel-Lo is 2022 erg onzeker begonnen want ze riskeert op straat te worden gezet met haar vier kinderen. Hoewel Kebeh bij alle mogelijke instanties al hulp ging vragen, blijft haar situatie voorlopig uitzichtloos. De reden daarvoor is op zijn zachtst gezegd allesbehalve logisch. In basisschool De Zonnebloem willen ze het niet zo ver laten komen en daarom lanceren ze een oproep.

3 reacties

 • Peter Snoeks

  6 maanden geleden
  Weer één die win for live gaat winnen. Ik ken Belgen die moeten rondkomen met 600 euro.
 • Katelijne Donné

  6 maanden geleden
  De huisbaas gaat de woning renoveren en heeft dit omwille van de problematische woonsituatie al enkele keren uitgesteld.
 • DANIELA ROSIC

  6 maanden geleden
  Wat is de reden van opzeg van het huidige huurcontract ?
 1. Davé-site in Riddersstraat wordt nieuw wapen in strijd tegen onbetaalbaar wonen: “Bijzonder veel potentieel, omwille van ligging en grootte”
  Leuven

  Davé-site in Ridders­straat wordt nieuw wapen in strijd tegen onbetaal­baar wonen: “Bijzonder veel potentieel, omwille van ligging en grootte”

  De Davé-site in de Riddersstraat in Leuven gaat een nieuwe toekomst tegemoet. De bekende groente- en fruitwinkel blijft de komende tijd actief in de loods maar de andere gebouwen worden een wapen in de strijd tegen onbetaalbaar wonen. “Het AGSL zal de site de komende jaren een nieuwe invulling geven en er onder meer betaalbare en kwalitatieve huurwoningen realiseren”, zegt schepen Lies Corneillie (Groen).
 1. Parijsstraat verliest twee iconen: pensioen lonkt voor lingeriezaak Anna Corneel en beroepskledij Jochmans. “Wij zijn de oude zakken van de Parijsstraat.”
  PREMIUM
  Leuven

  Parijs­straat verliest twee iconen: pensioen lonkt voor lingerie­zaak Anna Corneel en beroepskle­dij Jochmans. “Wij zijn de oude zakken van de Parijs­straat.”

  De Parijsstraat, dat is die eigenzinnige winkelwandelstraat met eigen smoelwerk op een boogscheut van de Grote Markt. Sinds mensenheugenis huist de straat boetiekjes en nichezaakjes die nergens anders te vinden zijn, zoals lingerie Anna Corneel of Beroepskledijkledij Jochmans. Met de gelijktijdige pensionering van beide uitbaters vertoont dat typische smoelwerk barsten. “’Juffrouw, ga uw moeder eens halen,’ zei een vertegenwoordiger op mijn eerste dag.”