Onder meer de glasramen in Abdij van Park hebben een bijzondere geschiedenis.
Volledig scherm
Onder meer de glasramen in Abdij van Park hebben een bijzondere geschiedenis. © Vertommen

PARCUM sluit binnenkort even de deuren voor werkzaamheden

HeverleeVanaf 7 februari sluiten museum PARCUM en het kloostercomplex in Abdij van Park even de deuren voor werkzaamheden. Tot dan kan je genieten van de verlengde expo ‘Blik op oneindig’.

0 reacties

 1. 17de eeuwse glasramen zijn weer thuis maar restauratie kost aardige duit: “Ze raakten na 1828 verspreid over de wereld, zelfs tot in de Verenigde Staten”
  Leuven

  17de eeuwse glasramen zijn weer thuis maar restaura­tie kost aardige duit: “Ze raakten na 1828 verspreid over de wereld, zelfs tot in de Verenigde Staten”

  De Abdij van Park onderging al heel wat restauraties en binnenkort wordt de toeristische trekpleister nog wat mooier. De glasramen van de Leuvense meester-glazenier Jan De Caumont zijn immers weer thuis. “We gaan de 41 glasramen terugplaatsen in de pandgang na een restauratie. Dat is niet onbelangrijk want de reeks werd in 2018 erkend als een Vlaams topstuk”, vertelt schepen Dirk Vansina (CD&V).
 2. De Leuvense ANPR-camera’s: zegen voor verkeersveiligheid of boetevalstrik? De inkomsten voor de stadskassa verdubbelden alvast in 2021...
  Leuven
  9

  De Leuvense AN­PR-camera’s: zegen voor verkeers­vei­lig­heid of boete­valstrik? De inkomsten voor de stadskassa verdubbel­den alvast in 2021...

  Uit cijfers die N-VA fractievoorzitter Zeger Debyser opvroeg, blijkt dat er in 2021 99.153 boetes werden uitgeschreven na overtredingen die niet ontsnapten aan het scherpe oog van de Leuvense ANPR-camera’s. Samengeteld leverde dat ‘de stadskas’ 5,7 miljoen euro op, meer dan dubbel zoveel in vergelijking met 2020. Oppositiepartij N-VA blijft erbij dat de slimme camera’s boetevalstrikken zijn maar het stadsbestuur ziet dat anders.
 1. Van Vijverfestival in Dilbeek tot Het Groot Verlof in Leuven: op deze Vlaams-Brabantse en Brusselse festivals kan jij deze zomer knallen
  PREMIUM
  Vlaams-Brabant

  Van Vijverfes­ti­val in Dilbeek tot Het Groot Verlof in Leuven: op deze Vlaams-Brabantse en Brusselse festivals kan jij deze zomer knallen

  Geen tickets kunnen bemachtigen voor Rock Werchter? Vind je Paradise City in Perk net iets té groot? Zet dan deze kleine lokale festivals in Vlaams-Brabant in je agenda! Van oerdegelijke Belgische bands op Rock Ternat in het Pajottenland tot familiefestival Lolands in Scherpenheuvel-Zichem. Ontdek op welke festivals jij deze zomer kunt feesten.
 2. De Leuvense oehoes hebben heuglijk nieuws: “Wellicht slaan de jongen midden juni al hun vleugels uit”
  PREMIUM
  Leuven

  De Leuvense oehoes hebben heuglijk nieuws: “Wellicht slaan de jongen midden juni al hun vleugels uit”

  Toen er begin december vorig jaar een oehoe werd gespot in Leuven verwelkomden de Leuvenaars de grootste uilensoort ter wereld met veel vreugde in hun stad. Niet veel later dook er ook een vrouwtje op en samen heeft het koppeltje nu bijzonder nieuws te melden. “De eieren zijn uitgekomen en Leuven heeft nu een hele uilenfamilie. Ik ben erg trots”, zegt schepen van Dierenwelzijn Thomas Van Oppens (Groen).