De jongeren van PACT3000 zijn erg begaan met de mentale gezondheid van hun leeftijdsgenoten.
Volledig scherm
PREMIUM
De jongeren van PACT3000 zijn erg begaan met de mentale gezondheid van hun leeftijdsgenoten. © Stad Leuven

PACT3000 maakt rapport bekend over mentaal welbevinden: “Uit enquête bleek dat liefst 76% van de jongeren zich niet goed in hun vel voelt”

LeuvenDe jongeren van PACT3000 werkten het voorbije schooljaar aan een bevraging en een mini-documentaire rond het thema ‘mentaal welbevinden’. Zopas toonden ze het eindresultaat en riepen ze de Leuvense beleidsmakers op om concrete stappen te ondernemen. “Het afstandsonderwijs eist zijn tol bij de jongeren”, zegt de 17-jarige Bram van PACT3000.

0 reacties

 1. Fietsenwinkel Verbinnen wordt na overname BikeFriend Leuven: “Het voelt nog een beetje onwennig dat onze familienaam niet meer op de gevel prijkt”
  PREMIUM
  Leuven

  Fietsenwin­kel Verbinnen wordt na overname BikeFriend Leuven: “Het voelt nog een beetje onwennig dat onze familie­naam niet meer op de gevel prijkt”

  Fietsensenwinkel Verbinnen op de Aarschotsesteenweg in Wilsele is al sinds het einde van de jaren ’70 van de vorige eeuw een vaste waarde. Daar is vandaag een einde aan gekomen want de familiezaak wordt onderdeel van BikeFriend. “Voor het behoud van de winkel is het beter dat we nu onderdeel zijn van een keten. Het biedt meer perspectief”, vertelt Marc Verbinnen die zo ongeveer opgroeide in de winkel van zijn vader Francois Verbinnen.
 2. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.