Oude traditie in ere hersteld: voor het eerst sinds eind 17de eeuw opnieuw een wijngaard aan De Wijnpers

School De Wijnpers heeft een eeuwenoude traditie in ere hersteld: wijnbouw. Al in de 14de eeuw was er een wijngaard op de noordwestelijke heuvelflank van Leuven maar eind 17de eeuw ging wijnbouw in Leuven ten onder. Na meer dan 300 jaar is er opnieuw een wijngaard. “We hopen op een opbrengst voor 650 flessen die we met plezier zullen degusteren tijdens de opendeurdag”, zegt technisch adviseur Bart Van den Bosch.

  1. Na 80 jaar ruilt Atelier Van Eyck hartje Leuven in voor Korbeek-Lo: “Nieuwe locatie speelt in op de snelle evolutie in het aanbod”
    PREMIUM
    Leuven

    Na 80 jaar ruilt Atelier Van Eyck hartje Leuven in voor Kor­beek-Lo: “Nieuwe locatie speelt in op de snelle evolutie in het aanbod”

    Atelier Van Eyck verhuist van de Tiensestraat in Leuven naar de Tiensesteenweg in Korbeek-Lo. Dat is groot nieuws voor Leuven, want het bekend familiebedrijf werd opgericht in 1910 en maakt al ruim 80 jaar deel uit van het stadscentrum. “In het centrum van Leuven blijft er een depot en atelier operationeel, weliswaar op afspraak”, zegt Wannes Van Eyck.