De studenten zijn weer in Leuven en dat was de voorbije avonden te merken.
Volledig scherm
PREMIUM
De studenten zijn weer in Leuven en dat was de voorbije avonden te merken. © Vertommen

Oude Markt in Leuven zit stampvol: “Social distancing kunnen we niet handhaven, maar alles is onder controle”

De studenten zijn weer in Leuven en dat was de voorbije avonden te merken: de Oude Markt zat zowel zondag- als maandagavond stampvol. De coronamaatregelen werden zo goed en zo kwaad als mogelijk nageleefd, al moest de politie wel ingrijpen tijdens enkele incidenten. “Het is zeer druk, maar alles is onder controle”, zeggen het stadsbestuur, de politie en de cafébazen. “Social distancing is echter niet de handhaven.” Veel studenten en cafébazen vragen zich wel af waarom er zo weinig politie te zien was in het straatbeeld en daar is een goede verklaring voor.

  1. WK Mountain Bike Eliminator kostte 30.000 euro maar blijft achter gesloten deuren: “Streaming was enige optie gezien coronamaatregelen”
    Leuven

    WK Mountain Bike Eliminator kostte 30.000 euro maar blijft achter gesloten deuren: “Streaming was enige optie gezien coronamaat­re­ge­len”

    Leuven was zondag het centrum van de wereld voor de liefhebbers van een spectaculaire mountainbike-discipline maar dat leverde de Leuvenaars helaas weinig spektakel op. Het parcours moest afgeschermd worden door de coronamaatregelen om kijklustigen te weren. De stad Leuven telde nochtans 30.000 euro neer om gaststad te mogen zijn voor het WK.