Oprichter Yves De Pauw voor de bekende Leuvense optiekzaak die hij in 1977 opende in de Tiensestraat.
Volledig scherm
Oprichter Yves De Pauw voor de bekende Leuvense optiekzaak die hij in 1977 opende in de Tiensestraat. © vertommen

Optiek De Pauw gaat verder als GrandOptical: “Einde van verhaal dat begon in 1977”, zegt oprichter Yves De Pauw

Vanaf 1 oktober gaat de bekende Leuvense optiekzaak De Pauw in de Tiensestraat verder als GrandOptical. Huidig uitbaatster Birgit De Pauw is naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging. “Ik draag met veel vertrouwen de fakkel over”, klinkt het. Voor haar vader en oprichter Yves De Pauw is het een emotioneel afscheid van een familiezaak met een lange geschiedenis. “Mijn vrouw en ikzelf blijven achter met een dubbel gevoel”, klinkt het.

  1. Katrien Houtmeyers (N-VA) klaagt problemen met verouderd parkeersysteem aan: “Nieuw systeem komt in 2021”, reageert schepen David Dessers (Groen)
    Leuven

    Katrien Houtmeyers (N-VA) klaagt problemen met verouderd parkeersys­teem aan: “Nieuw systeem komt in 2021”, reageert schepen David Dessers (Groen)

    Er zijn problemen met de borden die het aantal plaatsen weergeven in de Leuvense ondergrondse parkings. Tot die conclusie komt oppositiepartij N-VA nadat de proef op de som werd genomen. “Volgens de informatie op de borden langs de weg zou er geen plaats zijn maar de parking in kwestie was zo goed als leeg”, zegt gemeenteraadslid Katrien Houtmeyers. Schepen David Dessers erkent de problemen en laat weten dat het om een fout in de software gaat.