Zo zouden de zwemkuip en het kinderbad van Leuven Bad aan de Vaartkom er kunnen uitzien in de toekomst.
Volledig scherm
Zo zouden de zwemkuip en het kinderbad van Leuven Bad aan de Vaartkom er kunnen uitzien in de toekomst. © Foto RV

Oppositiepartijen stellen vragen bij verdubbelde prijs voor Leuven Bad: “Waar is de realiteitszin?”, stelt N-VA

De Leuvense oppositiepartijen Open Vld en N-VA hebben vragen bij de kostprijs van Leuven Bad. De raming voor het zwembad in openlucht aan de Vaartkom gaat van 5,3 miljoen euro naar 11,3 miljoen euro. De meerderheid schrijft de prijsverhoging toe aan het innovatieve karakter van het project en laat ook weten dat de omgevingsaanleg mee inbegrepen is in het prijskaartje.

3 reacties

 • jo vissenaeken

  1 jaar geleden
  Blij dat ik daar niet meer woon.
 • Eddy Borremans

  1 jaar geleden
  Als ik zo hoor in de straat is de meerderheid van de leuvenaars ertegen. Weet je nog de verkiezingsbelofte dat de Spa en groen meer inspraak van de burgers zou willen en zou luisteren. Nul komma nul, maar dat was te denken.
 • Jos Dupont

  1 jaar geleden
  Wie gaat daar zwemmen in het tussenseizoen en de winter ?? En hoeveel bomen , ( bossen )moeten er gekapt worden om die houten vloer aan te leggen . Echt groen en doordacht !
 1. Van het strooizout naar de Wetstraat, woordvoerder Agentschap Wegen en Verkeer maakt overstap naar politiek: “Misschien kan ik nu zelf terug wat genieten van de sneeuw”
  PREMIUM
  HAACHT

  Van het strooizout naar de Wetstraat, woordvoer­der Agentschap Wegen en Verkeer maakt overstap naar politiek: “Misschien kan ik nu zelf terug wat genieten van de sneeuw”

  Veva Daniels (33) is al bijna vijf jaar het gezicht van het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Op 1 juni ruilt ze het strooizout echter voor de Wetstraat. “Ik volg mijn passie en stap voltijds de politiek in”, zegt Daniels. Ze zal de communicatiecel van de federale Groenfractie gaan leiden.
 2. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 3. Vaccinaties op schema: alle 65-plussers hebben kans op prik gekregen
  KAMPENHOUT

  Vaccina­ties op schema: alle 65-plus­sers hebben kans op prik gekregen

  In vaccinatiecentrum Kampenhout-Sas zit de vaccinatiegraad op schema. Eerstelijnszone BraViO en Eerstelijnszone Leuven Noord werken daar samen om zes gemeenten te bedienen. 17.967 inwoners ouder dan 65 jaar uit Boortmeerbeek, Haacht, Kampenhout, Keerbergen, Steenokkerzeel en Zemst kregen de voorbije weken hun uitnodiging voor hun COVID19-vaccinatie. Dit betekent dat alle 65-plussers de kans hebben gekregen om hun eerste prik te laten zetten. Al deze gemeenten hebben het vaccinatiestreefdoel bereikt. Ze behaalden een vaccinatiegraad van meer dan 95 procent. Het centrum laat weten ook klaar te zijn voor de stroomversnelling om de brede bevolking te vaccineren. Momenteel worden de risicopersonen nog gevaccineerd. Dit gaat voor vaccinatiecentrum Kampenhout-Sas over 11.000 inwoners. Het centrum gebruikt ondertussen acht vaccinatielijnen en heeft hiermee stevige fundamenten gelegd voor die stroomversnelling die zich vooral vanaf juni aankondigt. Dan zullen er niet alleen aanzienlijk meer vaccins geleverd worden, waardoor het aantal genodigden proportioneel zal stijgen.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas