Zijn pop-ups enkel een pleister op de wonde van de leegstand in de Bondgenotenlaan in Leuven?
Volledig scherm
Zijn pop-ups enkel een pleister op de wonde van de leegstand in de Bondgenotenlaan in Leuven? © Vertommen

Oppositiepartijen N-VA en Open Vld eensgezind over coronasteun aan handel en horeca: “Mag het iets meer zijn?”

LeuvenHet Leuvense stadsbestuur lanceerde eind vorige week een relanceplan om de lokale handel en horeca uit het coronamoeras te halen. Met maatregelen ter waarde van 2 miljoen euro moeten er zoveel mogelijk zaken worden gered. Oppositiepartijen N-VA en Open Vld vinden dat het net iets meer mag zijn, gezien de bloedrode cijfers die Graydon verzamelde voor shoppingstad Leuven.

2 reacties

 • Kris Roelandts

  1 maand geleden
  Samengevat: N-VA en Open VLD willen dat de gewone man meer belastingen betaalt.
 • Dominique Hermys

  1 maand geleden
  Leuven is royaal aan uitdelen van steun. Betalen we al niet genoeg belastingen in Leuven? Wie gaat dat betalen.
 1. Met dit langverwachte plan wil Leuven uitbaters en handelaars uit de rode cijfers halen: “373 horecazaken zitten in financiële problemen”
  PREMIUM
  Leuven

  Met dit langver­wach­te plan wil Leuven uitbaters en handelaars uit de rode cijfers halen: “373 horecaza­ken zitten in financiële problemen”

  Een relanceplan van minstens 2 miljoen euro: daarmee wil de stad de Leuvense uitbaters en handelaars te hulp schieten. Bijna de helft van alle Leuvense horecazaken zit behoorlijk zwaar in de problemen, zo blijkt uit de recentste cijfers. “En ook de lokale handelaars laten rode cijfers optekenen. Met ons plan willen we noodlijdende uitbaters hun toekomst helpen verzekeren”, zegt schepen van Handel Johan Geleyns (CD&V).
 2. Ondanks perikelen rond terugdraaiende teller blijft Leuven zonnepanelen ondersteunen: “Als we Leuvenaar correcte info geven, kunnen we vertrouwen in zonne-energie herstellen”
  Leuven

  Ondanks perikelen rond terugdraai­en­de teller blijft Leuven zonnepane­len ondersteu­nen: “Als we Leuvenaar correcte info geven, kunnen we vertrouwen in zon­ne-ener­gie herstellen”

  Vorig jaar lanceerde Leuven de campagne ‘Zonnige groetjes uit Leuven!’ om Leuvenaars te overtuigen om zonnepanelen te installeren. Gezien het succes krijgt de steun dit jaar een vervolg, ondanks de afschaffing van de terugdraaiende teller. “Veel mensen zijn het vertrouwen een beetje kwijt, maar dit blijft een verstandige investering. We moeten enkel zorgen dat iedereen dat ook wéét. Daarom zullen we op 26 mei een online infosessie organiseren”, zegt schepen David Dessers (Groen).
 3. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek