N-VA ging zondagochtend zwerfvuilnis oprapen in de omgeving van de Vaartkom.
Volledig scherm
N-VA ging zondagochtend zwerfvuilnis oprapen in de omgeving van de Vaartkom. © RV

Oppositiepartij N-VA klaagt zwerfvuilnis aan: “Sluispark lijkt wel openbare asbak”

LeuvenN-VA Leuven is niet te spreken over zwerfvuilnis dat her en der wordt achtergelaten in Leuven. Vooral pleinen en parken vallen ten prooi aan blikjes, sigarettenpeuken en kroonkurken. “Het doet pijn aan de ogen dat sommige pleinen zoals het Sluispark meer lijken op een openbare asbak dan op een grasveld”, klinkt het.

1 reactie

 • Johan Byloos

  3 weken geleden
  Logisch dat NVA het opruimt: zij zijn het probleem, niet de oplossing. NVA verzet zich al jaren tegen statiegeld op blikken en plastic flessen met het resultaat dat we in onze bermen en parken elke dag zien. Samen met VLD verdedigt NVA de belangen vd verpakkingsindustrie terwijl de overgrote meerderheid van de Vlamingen wél statiegeld wil, inclusief 80 % van hun eigen kiezers. Garen spinnen bij een probleem dat in andere Noord-Europese landen met statiegeld al lang gedecimeerd is. Fraai.
 1. Ook deze Leuvense fitnessuitbaters hebben eindelijk een datum om naar uit te kijken: “Nu kunnen we die coronakilo’s er bij iedereen afhelpen”
  PREMIUM
  Leuven

  Ook deze Leuvense fitnessuit­ba­ters hebben eindelijk een datum om naar uit te kijken: “Nu kunnen we die coronakilo’s er bij iedereen afhelpen”

  De fitnesscentra: het is een sector waar maar weinig inkt over gevloeid is de voorbije maanden. Maar ook zij hebben het moeilijk gehad en er wordt halsreikend uitgekeken naar de heropening op 9 juni. “Ik vermoed dat er wat klanten gaan binnenkomen met enkele ‘coronakilo’s’, maar dat is geen probleem. We gaan hen motiveren er weer in te vliegen”, lacht Leuvense Cityfit-uitbater Hans Vandenbroucke.
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op