Katrien Houtmeyers van N-VA Leuven op de Bondgenotenlaan. Volgens schepen Johan Geleyns (CD&V) is de bekende winkelstraat weer op de goede weg maar daar is de Leuvense politica het niet mee eens.
Volledig scherm
PREMIUM
Katrien Houtmeyers van N-VA Leuven op de Bondgenotenlaan. Volgens schepen Johan Geleyns (CD&V) is de bekende winkelstraat weer op de goede weg maar daar is de Leuvense politica het niet mee eens. © Vertommen

Oppositiepartij N-VA haalt zwaar uit naar meerderheid: “Goede evolutie in leegstand? Een applaus voor zichzelf om gebrek aan visie te verdoezelen”

LeuvenDe leegstand in Leuvense horeca- en handelspanden daalt voor het tweede jaar op rij. Dat verklaarde een opgetogen schepen van Handel Johan Geleyns (CD&V) eind vorige week. Hoewel de cijfers van vastgoedadviseur Locatus kloppen, ziet oppositielid Katrien Houtmeyers (N-VA) geen reden om tevreden te zijn: “En al zeker niet om jezelf op de borst te kloppen want een goed handelsbeleid is meer dan panden opvullen met pop-ups en fastfoodzaken.”

1 reactie

 • Mieke Peeters

  2 maanden geleden
  De ontoegankelijkheid van het centrum en de véél te dure parkings houden de mensen weg. Komt daar bovenop dat alle gevestigde waarden van weleer daardoor de boeken hebben moeten sluiten. Dus wat blijft erover? Grote ketens die je in iedere stad vindt en vooral veel kebabzaken, sushibars en nachtwinkels. Niet echt een meerwaarde me dunkt.
 1. Acht vestigingen van bakkerij Alexandre gesloten wegens faillissement
  Leuven

  Acht vestigin­gen van bakkerij Alexandre gesloten wegens faillisse­ment

  Menig gevloek bij heel wat Leuvenaars deze week. Alle vestigingen van bakkerij Alexandre, al jarenlang een gevestigde waarde in het Leuvense, bleken plots gesloten. Niet enkel moeten heel wat klanten plots op zoek naar een andere bakker, in één klap komen maar liefst acht panden leeg te staan. En dat net nadat de cijfers van vastgoedadviseur Locatus bekend geraakten, waaruit blijkt dat de leegstand bij handel en horecazaken in Leuven voor het tweede jaar op rij daalt.
 2. 15 bestuurders met gsm achter het stuur betrapt

  15 bestuur­ders met gsm achter het stuur betrapt

  Donderdagnamiddag besteedde de verkeersdienst van de Leuvense politie tijdens een verkeerscontrole extra aandacht aan gebruik van de gsm aan het stuur. De controle vond plaats op de Tiensesteenweg in Kessel-lo, vlak bij de Overwinningstraat. Maar liefst 15 bestuurders werden betrapt met de smartphone in de hand. Er werd telkens proces-verbaal opgesteld, dat zal worden overgemaakt aan het Leuvense parket. Voorts werd er ook een auto zonder geldige inschrijving en een auto met een vervallen technische keuring aan de kant gezet.
  Leuven
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Leuven gaat voor leuk record op Buitenspeeldag: “Bondgenotenlaan wordt de langste speelstraat van het land”
  4

  Leuven gaat voor leuk record op Buiten­speel­dag: “Bondgeno­ten­laan wordt de langste speel­straat van het land”

  Hoewel meer dan één wetenschappelijk onderzoek aantoont dat kinderen en jongeren alsmaar vaker aan een scherm gekluisterd zitten, blijft Buitenspeeldag toch een hoogdag. Op woensdag 19 april is het weer zo ver en in Leuven maakt het stadsbestuur er dit jaar een speciale editie van: “We zien het groots want Leuven behaalde opnieuw het label Kindvriendelijke Stad”, vertelt schepen van Jeugd Dirk Vansina (CD&V).
  Leuven