In café Apero op de Oude Markt werd de toog letterlijk bestormd door de vaste klanten.
Volledig scherm
In café Apero op de Oude Markt werd de toog letterlijk bestormd door de vaste klanten. © Vertommen

Opnieuw op je favoriete barstoel, het doet meer dan deugd in Leuven: “Het voelt als de eerste toogdag”

LeuvenDe toog … het is de ziel van het café en beter dan de sofa van de psychiater maar we moesten dat essentiële meubel meer dan 500 dagen missen. Vanaf middernacht mocht het weer en dat werd in Leuven op meer dan gejuich onthaald. “Het is eigenlijk niet te geloven dat we de toog zo lang hebben moeten missen. Kijk hoe gelukkig de mensen ervan worden, mezelf op kop”, zegt Erik De Rop van vzw Oude Markt in Leuven.

0 reacties

 1. Leuven laat Big Bang-theorie opnieuw knallen met vernieuwend festivalprogramma: “Verwondering voor het ontstaan van de kosmos”
  Leuven

  Leuven laat Big Bang-theorie opnieuw knallen met vernieu­wend festival­pro­gram­ma: “Verwonde­ring voor het ontstaan van de kosmos”

  Meer dan 120 organisaties hebben hard samengewerkt aan een groot stadsfestival dat vandaag van start is gegaan. “KU[N]ST Leuven presenteert een vernieuwende festivalformule die wetenschap en kunst samenbrengt met als thema de Big Bang. Tijdens het openingsweekend op 15, 16 en 17 oktober wandel je met de nieuwsgierigheid van een ruimtereiziger door Abdij van Park en geniet je van videomapping, lichtinstallaties en soundscapes”, zegt schepen Denise Vandevoort (Vooruit).
 2. Afscheid van Irise Vanderwegen (85): “Iedereen zal ‘Bommeke’ missen. Ik zal haar wel honderd keer op een dag missen”
  Leuven
  1

  Afscheid van Irise Vanderwe­gen (85): “Iedereen zal ‘Bommeke’ missen. Ik zal haar wel honderd keer op een dag missen”

  In het Heilig Hartziekenhuis in Leuven is Irise Vanderwegen overleden op 85-jarige leeftijd. Irise was in Leuven beter bekend als ‘Bommeke’ en was de moeder van Maurice Vanderauwera die tot voor enkele jaren cafébaas was in café Sport op het Martelarenplein in Leuven. Voor kleinzoon Kevin Vanderauwera is de dood van ‘Bommeke’ een groot verlies: “Ze heeft zo hard gewerkt en voor iedereen goed gedaan. Nu is het haar beurt om te rusten.”
 1. Stad richt stilteplekken in om Leuvenaars rust en troost te bieden: “Veilige plekjes om even te ontsnappen”
  Leuven

  Stad richt stilteplek­ken in om Leuvenaars rust en troost te bieden: “Veilige plekjes om even te ontsnappen”

  De coronacrisis heeft het voorbije anderhalf jaar een grote impact gehad. Nu het openbare leven weer op gang komt, wil de stad Leuven samen met vzw De Nieuwe Opdrachtgevers enkele stilteplekken inrichten. Daar krijgen Leuvenaars ruimte om tot rust te komen of troost te vinden bij verlies of verdriet. “In een maatschappij waar alles snel en vluchtig is betekent een stilteplek een ware verademing”, zegt schepen van Cultuur Denise Vandevoort.
 2. ‘Leivese Joormèt’ is terug maar wel met de rem op: “Mondmaskerplicht op heel het parcours”
  PREMIUM
  Leuven

  ‘Leivese Joormèt’ is terug maar wel met de rem op: “Mondmas­ker­plicht op heel het parcours”

  Na een jaar verplichte rust door de coronamaatregelen, is de Leuvense jaarmarkt weer van de partij. Dit jaar mogen de Leuvenaars –en de bezoekers- wel uitkijken naar de beroemde en voor sommigen zelfs beruchte maandag van Leuven Kermis. Goed nieuws, maar toch zal deze 6 september er anders zal uitzien dan gewoonlijk. HLN Leuven zet het programma en de coronaregels op een rij.