In café Apero op de Oude Markt werd de toog letterlijk bestormd door de vaste klanten.
Volledig scherm
In café Apero op de Oude Markt werd de toog letterlijk bestormd door de vaste klanten. © Vertommen

Opnieuw op je favoriete barstoel, het doet meer dan deugd in Leuven: “Het voelt als de eerste toogdag”

LeuvenDe toog … het is de ziel van het café en beter dan de sofa van de psychiater maar we moesten dat essentiële meubel meer dan 500 dagen missen. Vanaf middernacht mocht het weer en dat werd in Leuven op meer dan gejuich onthaald. “Het is eigenlijk niet te geloven dat we de toog zo lang hebben moeten missen. Kijk hoe gelukkig de mensen ervan worden, mezelf op kop”, zegt Erik De Rop van vzw Oude Markt in Leuven.

0 reacties

 1. Fotoreportage: hij komt? hij komt!
  Holsbeek

  Fotorepor­ta­ge: hij komt? hij komt!

  Goedheilig bezoek in Holsbeek vandaag. De gemeente maakte zich op voor het langverwachte bezoek uit Spanje. De Sint kondigde eerder bij zijn aankomst met de stoomboot in Antwerpen al aan dat er ook dit jaar geen stoute kinderen waren, dus ook in Holsbeek was dat niet het geval. Onbevreesd voor reuma als de man is (hoewel hijzelf de tel kwijt is moet hij toch al 1700 jaar oud zijn, men zou voor minder last krijgen van de gewrichten), kon de regen de feestelijke triomftocht niet vergallen.
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 1. Modezaak Tiffany op Vismarkt gaat voor volledige make-over: “We geloven absoluut in onze aanpak, ook in dit digitale tijdperk”
  Leuven

  Modezaak Tiffany op Vismarkt gaat voor volledige ma­ke-over: “We geloven absoluut in onze aanpak, ook in dit digitale tijdperk”

  Modezaak Tiffany bouwt al 25 jaar aan topservice vanuit een ‘bakstenen’ winkel en blijft trouw aan fysiek shoppen, al heeft de bekende Leuvense zaak uiteraard ook een webshop ondertussen. Toch komen er aantal veranderingen aan. “Vanaf 31 december sluit Tiffany op de Vismarkt even de deuren om de winkel een totale make-over te geven”, zegt eigenares Veerle Depoorter.
 2. ‘Leivese Joormèt’ is terug maar wel met de rem op: “Mondmaskerplicht op heel het parcours”
  PREMIUM
  Leuven

  ‘Leivese Joormèt’ is terug maar wel met de rem op: “Mondmas­ker­plicht op heel het parcours”

  Na een jaar verplichte rust door de coronamaatregelen, is de Leuvense jaarmarkt weer van de partij. Dit jaar mogen de Leuvenaars –en de bezoekers- wel uitkijken naar de beroemde en voor sommigen zelfs beruchte maandag van Leuven Kermis. Goed nieuws, maar toch zal deze 6 september er anders zal uitzien dan gewoonlijk. HLN Leuven zet het programma en de coronaregels op een rij.