Opmerkelijk: voor het eerst rondleidingen in Arabisch tijdens Artefact

Het Leuvense festival Artefact is het voorbije weekend goed van start gegaan met 2.823 kunst- en muziekliefhebbers. En ook over het handelsmerk van Artefact –gratis rondleidingen op maat - is er opmerkelijk nieuws want voor het eerst kan je een rondleiding krijgen in het Arabisch. “STUK is een internationaal huis en meertaligheid sluit naadloos aan bij het thema migratie en ontmoeting”, zegt directeur Steven Vandervelden.

4 reacties

 • Jean De Grande

  2 jaar geleden
  Echt een schoolvoorbeeld van integratie. Over 10 jaar is Leuven ééntalig Arabisch en vraagt links zich af hoe dat toch zou komen.
 • josé De Mulder

  2 jaar geleden
  het zijn in feite verkeerde signalen .Als je maar lang genoeg volhoud dat je geen Nederlands spreekt of verstaat krijg je alles in je eigen taal
 • Louis D'hondt

  2 jaar geleden
  In Spaanders Spaans !!
 • Rogé Bouwens

  2 jaar geleden
  Begint al.Wie daar weer burgemeester.?Binnen 5 jaar is het daar verboden Nederlands te spreken.Asma,asma
 1. Triatlon Vlaanderen-voorzitter Michaël Schouwaerts vraagt meer perspectieven: “Huidige stilstand kan impact hebben op toekomst van onze sport”
  Triatlon

  Triatlon Vlaanderen-voorzitter Michaël Schouwaerts vraagt meer perspectie­ven: “Huidige stilstand kan impact hebben op toekomst van onze sport”

  Na een jaar waarin het aantal triatlonwedstrijden in eigen land op twee handen te tellen zijn, ziet er naar uit dat onder de huidige coronarestricties er ook in mei weinig tot geen triatlon- of duatlonwedstrijden in ons land georganiseerd zullen worden. Zowel organisatoren als atleten vragen om duidelijkheid, maar voorlopig zijn de perspectieven voor de sport die de laatste jaren duidelijk in de lift zat in ons land op korte termijn niet meteen hoopgevend. “Nochtans is triatlon de sport bij uitstek die perfect coronaproof kan georganiseerd worden”, benadrukt Triatlon Vlaanderen-voorzitter Michaël Schouwaerts.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den

 2. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League