Parijsstraat in Leuven
Volledig scherm
Parijsstraat in Leuven © Vertommen

Opgedreven bromfiets haalt 75 km/uur

 1. N-VA Leuven wil extra signalisatie aan Sint-Antoniusberg om wielertoeristen de juiste weg te wijzen
  Leuven

  N-VA Leuven wil extra signalisa­tie aan Sint-Antonius­berg om wielertoe­ris­ten de juiste weg te wijzen

  De voorbije maanden hebben veel wielertoeristen die het officiële WK parcours in Leuven volgden zich mispakt aan de Sint-Antoniusberg. Een beloning van 174 euro kunnen sportievelingen die de berg beklimmen in de wacht slepen. De gpx van Toerisme Vlaams-Brabant en verschillende wielerapps hebben hun route aangepast zodat De Ramberg wordt aangeduid, maar N-VA Leuven wil nog extra signalisatie aan de Sint-Antoniusberg.
 2. REEKS. Levende legendes in Vlaanderen: Het tragische verhaal van Fiere Margriet, een jonge vrouw die na 700 jaar werd zaligverklaard
  PREMIUM
  Leuven

  REEKS. Levende legendes in Vlaanderen: Het tragische verhaal van Fiere Margriet, een jonge vrouw die na 700 jaar werd zaligver­klaard

  Fiere Margriet is al eeuwenlang een Leuvense legende over wie je nog steeds heel wat terugvindt in de studentenstad. Vooral het standbeeld aan de Dijleterrassen, en het café in het stadscentrum springen in het oog, maar achter Margaretha van Leuven schuilt het tragische verhaal van een jonge vrouw die uiteindelijk werd zaligverklaard door paus Leo XIII en geldt als één van de zeven wonderen van Leuven. Lees meer over levende legendes in ons dossier.
 3. Bestuurder (17) speelt pas aangekocht voertuig kwijt
  Leuven

  Bestuurder (17) speelt pas aangekocht voertuig kwijt

  Een anonieme politiepatrouille heeft zondagavond een voertuig gecontroleerd op de Aarschotsesteenweg in Wilsele. De 17-jarige bestuurder kon geen enkel boorddocument voorleggen. Verder onderzoek toonde aan dat de jongeman het voertuig zonet gekocht had. De auto was niet verzekerd, niet ingeschreven en niet gekeurd. Om die reden werd de wagen in beslag genomen. Bovendien reed de bestuurder zonder rijbewijs. De politie stelde proces-verbaal op.