De IJskelder aan het kasteel van Arenberg werd opnieuw gevuld met 40 ton ijs. Tijdens Open Monumentendag kan je het resultaat ontdekken.
Volledig scherm
De IJskelder aan het kasteel van Arenberg werd opnieuw gevuld met 40 ton ijs. Tijdens Open Monumentendag kan je het resultaat ontdekken. © Vertommen

Open Monumentendag: ijskelder van Arenberg is topattractie

Op 8 september is het alweer tijd voor Open Monumentendag en dat is een hoogdag in Leuven. Dit jaar openen zestien monumenten hun deuren voor het publiek met het thema ‘duurzaamheid en klimaat’ als rode draad. “Voor mij persoonlijk is een bezoek aan de ijskelder van Arenberg de topper van deze editie”, zegt schepen van Onroerend Erfgoed Carl Devlies (CD&V).

  1. Leuvense hotels zien al sinds lockdown zwarte sneeuw maar blijven creatief: “Ja, je kan eten in het restaurant als je een overnachting boekt”
    PREMIUM
    Leuven

    Leuvense hotels zien al sinds lockdown zwarte sneeuw maar blijven creatief: “Ja, je kan eten in het restaurant als je een overnach­ting boekt”

    Er was de voorbije maanden veel aandacht voor de restaurants en cafés die zwaar getroffen werden door de coronamaatregelen maar de ‘ho’ van horeca kwam veel minder in het nieuws. Nochtans verging het de hotelsector niet beter en misschien zelfs slechter want hotels kregen geen verplichte sluiting opgelegd, met alle gevolgen vandien voor steunmaatregelen. “Vele sloten vrijwillig bij gebrek aan hotelgasten. Het drama is groot”, zegt Heidi Jeuris, ondervoorzitter van Horeca Leuven.