Mohamed Ridouani is niet van plan om de mondmaskerplicht in het centrum van Leuven te versoepelen.
Volledig scherm
Mohamed Ridouani is niet van plan om de mondmaskerplicht in het centrum van Leuven te versoepelen. © Vertommen

Oostende versoepelt vanaf maandag mondmaskerplicht. Volgt Leuven het voorbeeld van de kuststad?

LeuvenVanaf volgende week maandag moet je in het centrum van Oostende geen mondmasker meer dragen op kalme momenten. Dat besliste de Veiligheidscel van de stad die met borden zal aanduiden wanneer het wel moet. Blijft de vraag: volgt de stad Leuven die versoepeling?

1 reactie

 • Dominique Hermys

  1 jaar geleden
  En ik zal en blijf een masker opzetten. Wil mezelf beschermen.
 1. PVDA vraagt oplossing voor bewoners die uit huis worden gezet: “Als je blind bent voor de gezichten achter je beleid, is het gemakkelijk om je te verstoppen”
  PREMIUM
  Leuven

  PVDA vraagt oplossing voor bewoners die uit huis worden gezet: “Als je blind bent voor de gezichten achter je beleid, is het gemakke­lijk om je te verstoppen”

  Volgens PVDA komt het steeds vaker voor: huurders die uit hun huis worden gezet en geen alternatief vinden omdat de prijzen zo hoog liggen. Eind april deed Jan Flameng uit Heverlee zijn verhaal al en het voorbije weekend herhaalde hij het nog eens. Volgens de stad Leuven zou het oneerlijk zijn om mensen zoals Jan voorrang te geven voor een sociale woning. “Jan moet dus eerst een week in zijn auto slapen om te bewijzen dat hij dakloos is…dat is onmenselijk”, zegt gemeenteraadslid Line De Witte.
 1. Zo VeloVeilig is Leuven: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  Leuven

  Zo VeloVeilig is Leuven: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Leuven hebben 379 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.