Mathieu Stuyven en Kathleen Catteeuw, de ouders van de Leuvense wielerheld Jasper Stuyven: "Geen 'klakken' of spandoeken voor ons. Wij zijn in de eerste plaats Jaspers ouders, niet zijn fans."
Volledig scherm
PREMIUM
Mathieu Stuyven en Kathleen Catteeuw, de ouders van de Leuvense wielerheld Jasper Stuyven: "Geen 'klakken' of spandoeken voor ons. Wij zijn in de eerste plaats Jaspers ouders, niet zijn fans." © Joel Hoylaerts / Photonews

Onze reporter meet de WK-koorts op in Leuven: “Er staat hier iets groots te gebeuren”

Zondag is de Vlaams-Brabantse provinciestad Leuven even het middelpunt van de wereld. Toch zeker voor wie een ‘chasse patate’ van een ‘vroege vlucht’ kan onderscheiden. Van burgemeester tot bergbewoner: iedereen lijdt er aan WK-koorts. Al blijven de ouders van Leuvense wielertrots Jasper Stuyven opvallend nuchter: “Geen klakken en spandoeken, wij zijn in de eerste plaats Jaspers ouders, niet zijn fans.”

2 reacties

 • jan boden

  4 weken geleden
  We betonen ons diepste medeleven aan alle Leuvenaars die deze zotternijen lijdzaam moeten ondergaan.
 • Patrick Goebel

  4 weken geleden
  Er moest geen kat in Leuven zijn, wat een ellende ga racen op een circuit , ik moet dat ook met mijn wagen!
 1. Romo (OHL) aan de beterhand na incident op Standard, keeperstrainer Verbist grapt: “Of ik Rafa nog gehoord heb? Ja, maar hij mij niet”
  Voetbal 1A

  Romo (OHL) aan de beterhand na incident op Standard, keepers­trai­ner Verbist grapt: “Of ik Rafa nog gehoord heb? Ja, maar hij mij niet”

  Het incident net voor affluiten tegen Standard zindert nog na bij OHL. Na de late gelijkmaker ontplofte een voetzoeker vlak naast het oor van doelman Rafael Romo. Twee dagen na die luide knal gaat het gelukkig al beter met de Venezolaan. Een gesprek met keeperstrainer Bram Verbist, die dagelijks met hem werkt: “Rafa is een echte levensgenieter.”
 2. Gemeente en OCMW nemen deel aan YOUCA Action Day
  HAACHT

  Gemeente en OCMW nemen deel aan YOUCA Action Day

  Op donderdag 21 oktober is het YOUCA Action Day, vroeger bekend onder de naam Zuiddag. Dan engageren jongeren van het vierde tot het zevende middelbaar zich om een dag te werken op een schooldag. Op die manier kunnen ze van het werkleven proeven. Het loon dat ze die dag verdienen, zo’n 55 euro, schenken ze aan projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd. Gemeente en OCMW Haacht ontvangen donderdag in totaal zes enthousiastelingen die actief zullen zijn als huishoudhulp, sporthalmedewerker, medewerker Jeugd & Welzijn en medewerker Personeel.
 3. TIPS. De leukste halloweentochten in Leuven en het Hageland: griezelen van Diest tot Loonbeek
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  TIPS. De leukste halloween­toch­ten in Leuven en het Hageland: griezelen van Diest tot Loonbeek

  Halloween staat opnieuw voor de deur. In de nacht voor Allerheiligen komen monsters en geesten weer even tot leven, want op 31 oktober spoken ze er zoals elk jaar op los. Zin om vrienden en familie eens goed bang te maken? Of wil je zelf eens goed bang gemaakt worden? Onze regio kent heel wat leuke wandelingen in het thema. Verschillende verenigingen organiseren een eigen halloween-, griezel-, of heksentocht. Wij geven je alvast een aantal tips voor de regio Leuven en het Hageland. Durf jij ernaartoe te gaan?