De koebeesten waren zich van geen kwaad bewust.
Volledig scherm
De koebeesten waren zich van geen kwaad bewust. © Caudron

Ontsnapte koeien even op wandel

HEVERLEEIn de buurt van de Sint-Janbergsesteenweg zijn zondagochtend omstreeks half acht twee koeien ontsnapt in Heverlee.

 1. De hitte is een feit en dat is een goede reden voor de kleinsten onder ons om zich eens goed uit te leven...
  Bierbeek

  De hitte is een feit en dat is een goede reden voor de kleinsten onder ons om zich eens goed uit te leven...

  Temperaturen tot ver boven de 30 graden...Niet erg aangenaam voor de meesten onder ons maar er zijn er ook die nog vlotjes kunnen genieten van de zonovergoten dagen. In heel wat gezinnen staan er deze week dan ook waterspelletjes op het programma. Het is overigens gewoon toegelaten om de kinderen met water te laten spelen ter afkoeling. Uiteraard moet er spaarzaam worden omgesprongen met water maar tot op heden verbiedt geen enkele maatregel de kinderen om te genieten van hun welverdiende zomer, ook tijdens een hittegolf.
 2. Audi met vader en zoon Longin, Dries Vanthoor, Peter Guelinckx en Nicolas Saelens topfavoriet in 44ste 24 Hours of Zolder
  Autosport

  Audi met vader en zoon Longin, Dries Vanthoor, Peter Guelinckx en Nicolas Saelens topfavo­riet in 44ste 24 Hours of Zolder

  Dit weekend staat met de 24 Hours of Zolder het traditionele hoogtepunt van het Belcar Endurance Championship op het programma. De PK Carsport Audi R8 LMS GT2 van Peter Guelinckx, Bert Longin en Stienes Longin trekt als leider in de BK- tussenstand naar de roemruchte Limburgse etmaalrace en het trio krijgt voor de loodzware klassieker versterking van niemand minder dan officieel Audi Sport- rijder Dries Vanthoor, terwijl ook Nicolas Saelens present tekent. Het team start zaterdag om 16 uur als tweede op de startgrid, nadat het donderdagavond de pole voor amper vijf duizendsten van een seconde miste.